Satnica dolazaka kandidata na prozivku za upis na osnovne akademske studije

Objavljena je satnica dolazaka kandidata na prozivku za upis na osnovne akademske studije. Molimo vas da je pročitate i ispoštujete svoj termin.


Upis će biti održan 4. i 5. jula 2023. godine  po konačnoj rang listi koja će biti objavljena 3. jula 2023. godine do 18.00 časova.
Prilikom dolaska na upis potrebno je:

  • doneti popunjen indeks u skladu sa uputstvom. Indeks je moguće kupiti i popuniti na Fakultetu.

  • doneti dve iste fotografije formata 3,5 h 4,5 centimetra i  jednu istu takvu fotografiju u elektronskom obliku (pod elektronskim oblikom podrazumeva se fotografija u jpg ili png formatu (600 dpi) ) dodati na portal Veb prijave u delu ,,Prilaganje potrebnih dokumenata i pregled priloženih”.

Upis će biti sproveden kroz nekoliko koraka:

    1. Prozivka – održava se u zgradi Matematičkog fakulteta, Studentski trg 16, IV sprat, sala 706.

Na prozivci (prema unapred definisanoj satnici)  kandidat bira:  studijski program  i odgovarajući modul na kome ima slobodnih mesta. Tom prilikom se određuje status kandidata (budžet ili samofinansiranje) i rezerviše mesto (za kandidata).
Rezervacija mesta u dodeljenom statusu traje 60 minuta i za to vreme kandidat bi trebalo da se upiše. Ako se kandidat ne upiše u tom vremenskom periodu, rezervacija se briše i kandidat gubi mogućnost upisa na prethodno izabrani studijski program i modul. U tom slučaju kandidat se može vratiti na prozivku – ako je prozivka još aktuelna. Sat vremena je dovoljno vremena za sve korake koji slede do upisa.

     2.  Uplata troškova upisa i školarine

Prilikom popunjavanja uplatnice podsećamo sve kandidate da obavezno unesu model plaćanja 97 i poziv na broj koji su dobili prilikom prijavljivanja na konkurs, i mogu ga u svakom trenutku videti u veb prijavi u delu ,,Vaša lista poziva na broj - Jun 2023" - Školarina pri upisu.

Kandidati koji prethodno nisu izvršili odgovarajuće uplate (za troškove upisa 1000,00 rsd, univerzitetsku taksu 100,00 rsd i za samofinansirajuće studente prva rata školarine u iznosu od 40.000,00 rsd) moći će to da urade na blagajni Fakulteta (uz proviziju od 2%.), koja će za potrebe upisa biti u sali 718, IV sprat. Kartice se ne primaju na blagajni Fakulteta.

     3. Provera dokumenata za upis i upis - sala 718, IV sprat

Nakon rezervacije studijskog programam i modula i eventualne uplate na blagajni Fakulteta vrši se provera dokumenata, uplatnica i ispravnost popunjenog indeksa.

     4. Preuzimanje indeksa  –  sala 710, IV sprat
Posle završenog upisa, kandidati preuzimaju indekse ispred kancelarije.

Više detalja o potrebnim dokumentima možete pronaći na sajtu https://upis.matf.bg.ac.rs/

detaljnije

Seminar za računarstvo i primenjenu matematiku, 4. jul 2023.

Naredni sastanak Seminara biće održan u utorak, 4. jula 2023, u sali 301f Matematičkog instituta SANU sa početkom u 14.15.
 
Predavač: Raka Jovanović, Qatar Environment and Energy Research Institute, Doha, Qatar
 
Naslov predavanja: MATHEURISTIČKA PRETRAGA FIKSINIM SKUPOM (MATHEURISTIC FIXED SET SEARCH)
 
Apstrakt: Many real world problems are presented best and easiest using mixed-integer programming (MIP) formulations. An issue is that standard MIP solvers usually cannot solve problem instances corresponding to real-world applications of the model within a reasonable time limit. In this presentation, the problem is addressed by extending the fixed set search to a matheuristic (MFSS) setting. To be exact, MFSS combines MIP and a heuristic approach. The proposed method avoids the complexity of a versatile metaheuristic implementation and manages to solve larger problems than the corresponding MIP. The inspiration for the FSS is the fact that generally high-quality solutions, for a specific problem instance, have many common elements. The FSS is a novel population-based metaheuristic, its idea is to generate new solutions that contain such elements. In essence, these elements, the fixed set, are included in the solutions that will be generated and the computational effort is dedicated to complete the partial solution or, in other words, "filling in the gaps". In this presentation, the MFSS will be illustrated on two classical combinatorial optimization problems based on the knapsack problem. In addition, the effectiveness of the MFSS is shown on the practical problem of scheduling E-Bus in public transport.
 
Napomene: Registraciona forma za učešće na Seminaru je dostupna na linku:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/call/wnz6oyxsQsy29LfJA/MjQ__eH607WeAL9X7IFtUI98xdQQgVkp-ljiEKPPfXr

Ukoliko želite samo da pratite predavanje bez mogućnosti aktivnog učešća, prenos je dostupan na linku:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/YoqHWKALRkRTbK9So

detaljnije

Preliminarna rang lista kandidata za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2023/2024. godini

Objavljena je preliminarna rang lista kandidata za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2023/2024. godini. Listu možete preuzeti ovde.

Pismene prigovore na rezultate prijemnog ispita i preliminarnu rang listu kandidati mogu podneti u petak 30. juna 2023. godine od 11 do 13 časova upisnoj komisiji u kancelariji 707 na četvrtom spratu Matematičkog fakulteta, Studentski trg 16.

  • Studiranje na budžetu kandidati mogu ostvariti ukoliko su ostvarili zakonski minimum za upis istog, tačnije minimalno 51 poen.
  • Studiranje u statusu samofinasiranja kandidati mogu ostvariti ukoliko su ostvarili zakonski minimum za upis istog, tačnije minimalno 30 poena.
detaljnije

Rešenja zadataka sa prijemnog ispita

Rešenja zadataka sa prijemnog ispita Matematičkog fakulteta možete pogledati ovde.

detaljnije

Prijemni ispit 28. jun 2023. godine

U hali 1 Beogradskog sajma, u 11.00 časova počeo je prijemni ispit iz matematike Matematičkog fakulteta.

Na Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu prijavilo se 526 kandidata koji konkurišu za upis na jedno od 435 mesta.

 

detaljnije

Raspored sedenja na prijemnom ispitu

Dragi kandidati, buduće kolege, objavljen je raspored sedenja na prijemnom ispitu i može se pogledati ovde.

Podsećamo kandidate koji polažu prijemni ispit da su u obavezi da na mesto polaganja prijemnog ispita dođu najkasnije 60 minuta pre zakazanog početka polaganja i da sa sobom ponesu svoja indetifikaciona dokumenta (lična karta ili pasoš) i identifikacioni broj koji su dobili mejlom prilikom uspešno prihvaćene prijave za upis na Matematički fakultet.

Prijavljeni kandidati polažu prijemni ispit 28. juna 2023. godine sa početkom u 11 časova u Hali 1, Beogradskog sajma.

Želimo vam mnogo uspeha!

detaljnije

Spisak tema master radova odobrenih na 405. sednici NNV-a održanoj 23.06.2023. godine.

Spisak tema master radova odobrenih na 405. sednici NNV-a održanoj 23.06.2023. godine.

detaljnije

Konačna lista kandidata prijavljenih za polaganje prijemnog ispita u školskoj 2023/2024. godini

Konačna lista kandidata prijavljenih za polaganje prijemnog ispita u školskoj 2023/2024. godini nalazi se na ovom linku.

Kandidati za upis na osnovne studije (svi studijski programi) polažu prijemni ispit iz matematike, koji nosi 60 bodova. Prijavljeni kandidati polažu prijemni ispit 28. juna 2023. godine sa početkom u 11 časova u Hali 1, Beogradskog sajma.

Podsećamo kandidate koji polažu prijemni ispit da su u obavezi da na mesto polaganja prijemnog ispita dođu najkasnije 60 minuta pre zakazanog početka polaganja i da sa sobom ponesu svoja indetifikaciona dokumenta (lična karta ili pasoš) i identifikacioni broj koji su dobili mejlom prilikom uspešno prihvaćene prijave za upis na Matematički fakultet.

Želimo vam mnogo uspeha!

detaljnije

Seminar Katedre za računarstvo i informatiku, 27. jun 2023.

Naredni sastanak Seminara biće održan onlajn u utorak, 27. juna 2023. sa početkom u 10 časova.

Predavač: Nevena Ćirić

Naslov predavanja: SVEOBUHVATNI PREGLED I POREĐENjE POSTOJEĆIH PREDIKTORA NEUREĐENOSTI PROTEINA SA ANALIZOM MOGUĆNOSTI RETRENIRANjA MODELA
 
Apstrakt je dostupan na adresi:
http://computing.math.rs/files/2023-06-27-nevena-ciric.pdf
 
Link za pristup predavanju na Webex platformi:
http://computing.math.rs/meet

detaljnije

Spisak kandidata prijavljenih za polaganje prijemnog ispita u školskoj 2023/2024. godini

Lista kandidata prijavljenih za polaganje prijemnog ispita u školskoj 2023/2024. godini nalazi se na ovom linku.

Ukoliko kandidati imaju primedbe na tačnost podataka, mogu ih podneti u pisanoj formi u ponedeljak, 26. juna 2023. godine od 11 do 13 časova u kancelariji 707, na IV spratu, Studentski trg 16.

Kandidati za upis na osnovne studije (svi studijski programi) polažu prijemni ispit iz matematike, koji nosi 60 bodova. Prijavljeni kandidati polažu prijemni ispit 28. juna 2023. godine sa početkom u 11 časova u Hali 1, Beogradskog sajma.

Podsećamo kandidate koji polažu prijemni ispit da su u obavezi da na mesto polaganja prijemnog ispita dođu najkasnije 60 minuta pre zakazanog početka polaganja i da sa sobom ponesu svoja indetifikaciona dokumenta (lična karta ili pasoš).

Želimo vam mnogo uspeha!

detaljnije