Odbrana doktorske disertacije Milana Lazarevića

Odbrana doktorske disertacije Milana Lazarevića: „Nejednakosti Koši-Švarca i Gris-Landaua za elementarne operatore i transformere tipa unutrašnjeg proizvoda na Q I Q* idealima kompaktnih operatora“, biće održana 09.10.2020. godine u 14.00 časova u sali 706.

detaljnije

Pristupno predavanje u okviru konkursa za izbor jednog docenta za užu naučnu oblast: Kompleksna analiza

Detaljnije

detaljnije

U susret zatvaranju javnog poziva za program IDEJE, 7. oktobar 2020.

U susret zatvaranju javnog poziva za program IDEJE, Fond za nauku je na svojoj veb stranici objavio dodatne informacije koje mogu biti korisne istraživačima u finalizaciji pripreme predloga projekata.

http://fondzanauku.gov.rs/2020/09/u-susret-zatvaranju-javnog-poziva-za-program-ideje/

Između ostalog, objavljeni su odgovori sa sastanaka "Otvorenih vrata", kao i dokument "Najčešće postavljena pitanja" u kome su objedinjena pitanja pristigla putem mejl adrese posvećene programu IDEJE. U ovom dokumentu je sadržano i uputstvo za rukovodioce projekata: "Uslovi u pogledu naučnih radova koje mora da zadovolji rukovodilac projekta", kao i vodič kroz maksimalne neto mesečne naknade članovima tima za učešće na projektima programa IDEJE.

Javni poziv za prijavu prredloga projekata za program IDEJE zatvara se 7. oktobra 2020. u 15 časova.

detaljnije

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja gospodin Mladen Šarčević će prisustvovati svečanom prijemu studenata prve godine

Prijem studenata prve godine biće održan u četvrtak 1. oktobra 2020 u 11.00 na platou ispred ulaza na Matematički fakultet . Studentima će se obratiti gospodin ministar Šarčević, članovi Uprave i predstavnici stručnih službi.

detaljnije

Obaveštenje o raspisivanju konkursa- oktobar

Detaljnije

detaljnije

Spisak tema master radova odobrenih na 374. sednici NNV-a (elektronskoj sednici) održanoj 25.09.2020. godine.

Spisak tema odobrenih na elektronskoj sednici NNV-a održanoj  25.09.2020. godine

detaljnije

Odbrana doktorske disertacije Jelene Ivanović

Odbrana doktorske disertacije Jelene Ivanović: „Koherencija i prosti politopi“, biće održana u sredu 30.09.2020. godine, u 13.00 časova u sali 706.

detaljnije

Nastava u jesenjem semestru školske 2020/21. godine

Nastava na Matematičkom fakultetu u prvom semestru školske 2020/21. godine održavaće se onlajn, uz mogućnost kombinovanja sa klasičnom organizacijom nastave, prema rasporedu časova i uz poštovanje svih preporučenih mera zdravstvene zaštite.

Nastava za studente prve godine počinje u ponedeljak 5. oktobra 2020. godine. Prijem studenata prve godine biće održan u četvrtak 1. oktobra 2020 u 11.00 na platou ispred ulaza na Matematički fakultet (gde je vršena prozivka za upis). Studentima će se obratiti članovi Uprave i predstavnici stručnih službi. U petak 2. oktobra 2020. godine biće održan probni čas na daljinu. Detaljnija obaveštenja o probnom času, studenti prve godine će dobiti 30. septembra 2020. godine na svoje e-adrese kojima su se registrovali za onlajn upis.

Nastava za studente viših godina osnovnih i master studija počinje u ponedeljak 12. oktobra 2020. godine.

Postojaće mogućnost da se nastava na daljinu organizuje i u fakultetskim učionicama. U tim slučajevima, časovima mogu da prisustvuju i studenti, i to isključivo po dogovoru sa nastavnikom ili prema rasporedu koji nastavnik odredi. Za grupe sa malim brojem studenata, može se organizovati i klasična nastava, u skladu sa prethodnim dogovorom između nastavnika i studenata.

Tehnička uputstva o onlajn nastavi dostupna su na http://alas.matf.bg.ac.rs/?cont=manuals

Detaljnije informacije biće naknadno objavljene.

detaljnije

Obaveštenje o raspisivanju konkursa-septembar (2) 2020 - 8 dana

Detaljnije

detaljnije

Obaveštenje o raspisivanju konkursa-septembar (2) 2020 - dopuna

Detaljnije

detaljnije