Prijave za upis na osnovne akademske studije na Matematičkom fakultetu u trećem upisnom roku počinju 16. septembra 2023. godine

Prijavljivanje kandidata na konkurs za upis na osnovne akademske studije vrši se isključivo onlajn. Prijavljivanje kandidata počinje 16. septembra 2023. godine i traje do 18. septembra 2023. godine (do 23.59 časova)

Sve prijave biće obrađene do 19. septembra do 12.00 časova. Ukoliko je potrebno da se prijava koriguje ili dopuni, prijavljeni kandidati biće obavešteni putem mejla i telefonskim pozivom.

Više informacija možete naći na sajtu https://upis.matf.bg.ac.rs/

Možete nas kontaktirati putem telefona na (+381) 011 20 27 807 ili putem mejla na upis@matf.bg.ac.rs

detaljnije

Studentski seminar, 15. septembar 2023.

Naredni sastanak Seminara biće održan u petak, 15. septembra 2023, u sali 301f Matematičkog instituta SANU sa početkom u 12 časova.
 
Predavač: Jovan Vuković, Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu
 
Naslov predavanja: REMZIJEV PROBLEM ZA JEDNOBOJNE TROUGLOVE I SRODNE TEOREME
 
Apstrakt: U ovom predavanju ćemo početi od sledećeg problema: koliko najviše vrhova može imati kompletan graf čije su ivice obojene u n boja, tako da ne postoji trougao čije su ivice iste boje? Diskutovaćemo povezanost ovog problema i trenutnog najboljeg ograničenja n! sa kvazislučajnim grafovima i njihovim osobinama. Razmotrićemo vezu bipartitnih grafova sa datim problemom, i pokazaćemo dokaz teoreme koja uspostavlja donje ograničenje za veličinu najvećeg bipartitnog podgrafa u grafu bez trouglova.
 
Napomena: Predavanja se mogu pratiti na daljinu preko linka:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/call/CihYM6Nratzix7c8G/uJmcdEJs4INWQ8MEoLVzHRGxbfbBEWSBMwXBYcymVoj

Registraciona forma je dostupna na:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/M4zcEwxkzy5PqNS73

detaljnije

Izveštaj Komisije po konkursu za izbor u zvanje i na radno mesto jednog vanrednog profesora za užu naučnu oblast Matematička analiza

Izveštaj Komisije po konkursu za izbor u zvanje i na radno mesto jednog vanrednog profesora za užu naučnu oblast Matematička analiza (konkurs objavljen u listu "Poslovi" 31.05.2023. godine),

Izveštaj, sažetak

detaljnije

XX NCD konferencija, Matematički fakultet, 12. septembar 2023.

XX konferencija "Digitalizacija kulturne baštine, starih zapisa iz prirodnih i društvenih nauka i digitalna humanistika" biće održana 12. septembra 2023. na Matematičkom fakultetu (sala 706, IV sprat) sa početkom u 9.45.

Konferencija će biti održana u hibridnom obliku - uživo i on-line putem webex platforme. Link za onlajn učešće i praćenje svih izlaganja na konferenciji je https://matf.webex.com/meet/706_webex ili 706_webex@matf.bg.ac.rs. Link će biti aktivan od 9.30 na dan konferencije.

Program konferencije

Knjiga apstrakata biće postavljena na veb strani konferencije
http://www.ncd.matf.bg.ac.rs/conferences/ncd20_2023.html ili direktno na adresi
http://www.ncd.matf.bg.ac.rs/conferences/ncd20_2023.html

detaljnije

Prijavljivanje za upis kandidata koji su prijemni ispit iz matematike polagali na drugom fakultetu u septembarskom upisnom roku - 11. septembar 2023. godine

Prijavljivanje kandidata na konkurs za upis na osnovne akademske studije koji su prijemni ispit iz matematike polagali na drugim fakultetima Univerziteta u Beogradu vrši se isključivo onlajn.

Onlajn prijavljivanje počinje 11. septembra 2023. godine i traje do 12. septembra 2023. godine do 23:59 časova.

Broj slobodnih mesta za kandidate koji su prijemni ispit iz matematike polagali na drugom fakultetu Univerziteta u Beogradu možete pogledati ovde.


Za više informacije o upisu na osnovne akademske studije možete posetiti stranicu https://upis.matf.bg.ac.rs/oas/ ili nas kontaktirati putem mejla upis@matf.bg.ac.rs  ili putem telefona na +381 11 2027 807

 

detaljnije

Izveštaj Komisije po konkursu za izbor u zvanje i na radno mesto jednog docenta za užu naučnu oblast Diferencijalne jednacine

Izveštaj Komisije po konkursu za izbor u zvanje i na radno mesto jednog docenta za užu naučnu oblast Diferencijalne jednacine (konkurs objavljen u listu "Poslovi" 31.05.2023. godine),

Izveštaj, sažetak

detaljnije

Izveštaj Komisije po konkursu za izbor u zvanje i na radno mesto jednog docenta za užu naučnu oblast Diferencijalne jednacine

Izveštaj Komisije po konkursu za izbor u zvanje i na radno mesto jednog vanrednog profesora za užu naučnu oblast Diferencijalne jednacine (konkurs objavljen u listu "Poslovi" 31.05.2023. godine),

Izveštaj, sažetak

detaljnije

Satnica dolazaka kandidata na prozivku za upis na osnovne akademske studije

Objavljena je satnica dolazaka kandidata za upis na osnovne akademske studije. Molimo vas da je pročitate i ispoštujete svoj termin.

Upis će biti održan 11. septembra 2023. godine po konačnoj rang listi koja je objavljena

Prilikom dolaska na upis potrebno je:

  • doneti popunjen indeks u skladu sa uputstvom. Indeks je moguće kupiti i popuniti na Fakultetu.
  • doneti dve iste fotografije formata 3,5 h 4,5 centimetra i jednu istu takvu fotografiju u elektronskom obliku (pod elektronskim oblikom podrazumeva se fotografija u jpg ili png formatu (600 dpi) ) dodati na portal Veb prijave u delu ,,Prilaganje potrebnih dokumenata i pregled priloženih”.

Upis će biti sproveden kroz nekoliko koraka:

1. Prozivka – održava se u zgradi Matematičkog fakulteta, Studentski trg 16, IV sprat, ispred kancelarije 708.

Na prozivci (prema unapred definisanoj satnici)  kandidat bira:  studijski program  i odgovarajući modul na kome ima slobodnih mesta. Tom prilikom se određuje status kandidata (budžet ili samofinansiranje).

2. Uplata troškova upisa i školarine

Prilikom popunjavanja uplatnice podsećamo sve kandidate da obavezno unesu model plaćanja 97 i poziv na broj koji su dobili prilikom prijavljivanja na konkurs, i mogu ga u svakom trenutku videti u veb prijavi u delu ,,Vaša lista poziva na broj - Septembar 2023" - Školarina pri upisu.

Kandidati koji prethodno nisu izvršili odgovarajuće uplate (za troškove upisa 1000,00 rsd, univerzitetsku taksu 100,00 rsd i za samofinansirajuće studente prva rata školarine u iznosu od 40.000,00 rsd) moći će to da urade na blagajni Fakulteta (uz proviziju od 2%.), koja će za potrebe upisa biti u kancelariji 707, IV sprat. Kartice se ne primaju na blagajni Fakulteta.

3. Provera dokumenata za upis i upis - kancelarija 708, IV sprat

Nakon rezervacije studijskog programam i modula i eventualne uplate na blagajni Fakulteta vrši se provera dokumenata, uplatnica i ispravnost popunjenog indeksa.

4. Preuzimanje indeksa –  kancelarija 709, IV sprat

Posle završenog upisa, kandidati preuzimaju indekse ispred kancelarije.


Više detalja o potrebnim dokumentima možete pronaći na sajtu https://upis.matf.bg.ac.rs/

detaljnije

Konačna rang lista kandidata za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2023/2024. godini

Objavljena je konačna rang lista kandidata za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2023/2024. godini. Listu možete preuzeti ovde.

detaljnije

Preliminarna rang lista kandidata za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2023/2024. godini

Objavljena je preliminarna rang lista kandidata za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2023/2024. godini. Listu možete preuzeti ovde.

Pismene prigovore na rezultate prijemnog ispita i preliminarnu rang listu kandidati mogu podneti u sredu 6. septembra 2023. godine od 11 do 13 časova upisnoj komisiji u kancelariji 707 na četvrtom spratu Matematičkog fakulteta, Studentski trg 16.

detaljnije