Onlajn prijavljivanje kandidata na konkurs za upis na doktorske akademske studije - školska 2023/2024. godina

Prijavljivanje kandidata na konkurs za upis na doktorske akademske studije vrši se isključivo onlajn i počinje 3. oktobra 2023. godine i traje do 18. oktobra 2023. godine (do 29.59 časova.)

Za više informacije o upisu na doktorske akademske studije možete posetiti stranicu https://upis.matf.bg.ac.rs/das/ ili nas kontaktirati putem mejla upis@matf.bg.ac.rs  ili telefona na 011 2027 807.

detaljnije

Besplatna obuka nastavnika za izvođenje nastave na engleskom jeziku

Fondacija Tempus, putem projekta podržanog od strane Ambasade SAD u Beogradu, objavljuje javni poziv za obuku nastavnika za izvođenje nastave na engleskom jeziku na četiri univerziteta u Srbiji: Univerzitetu u Beogradu, Univerzitetu u Novom Sadu, Univerzitetu u Nišu i Univerzitetu u Kragujevcu.

Obuku će sprovedesti stručnjaci u oblasti anglistike na poljima English as a Medium of Instruction (EMI) i English for Specific Purposes (ESP), sa iskustvom u obučavanju akademskog osoblja i inovativnim nastavnim aktivnostima sa gorenavedenih državnih univerziteta.

Za sve dodatne informacije molimo posetite https://tempus.ac.rs/javni-poziv-besplatna-obuka-za-predavace-na-visokoskolskim-ustanovama-za-izvodjenje-nastave-na-engleskom-jeziku

detaljnije

Odbrana doktorske disertacije Nikole Mutavdžića

Odbrana doktorske disertacije Nikole Mutavdžića: „Ocene rasta gradijenta za funkcije dobijene reprezentacijama Puasonovog tipa“, biće održana 28.09.2023. godine u 17 časova u sali 706.

detaljnije

Konačna rang lista kandidata i satnica za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2023/2024. godini

Objavljena je konačna rang lista kandidata za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2023/2024. godini. Listu možete preuzeti ovde.

Objavljena je satnica dolazaka kandidata za upis na osnovne akademske studije. Molimo vas da je pročitate i ispoštujete svoj termin.

Upis će biti održan 26. septembra 2023. godine po konačnoj rang listi.

Prilikom dolaska na upis potrebno je:

  • doneti popunjen indeks u skladu sa uputstvom. Indeks je moguće kupiti i popuniti na Fakultetu.
  • doneti dve iste fotografije formata 3,5 h 4,5 centimetra i jednu istu takvu fotografiju u elektronskom obliku (pod elektronskim oblikom podrazumeva se fotografija u jpg ili png formatu (600 dpi) ) dodati na portal Veb prijave u delu ,,Prilaganje potrebnih dokumenata i pregled priloženih”.

Upis će biti sproveden kroz nekoliko koraka:

     1. Prozivka – održava se u zgradi Matematičkog fakulteta, Studentski trg 16, IV sprat, ispred kancelarije 708.

Na prozivci (prema unapred definisanoj satnici)  kandidat bira:  studijski program  i odgovarajući modul na kome ima slobodnih mesta. Tom prilikom se određuje status kandidata (budžet ili samofinansiranje).

     2. Uplata troškova upisa i školarine

Prilikom popunjavanja uplatnice podsećamo sve kandidate da obavezno unesu model plaćanja 97 i poziv na broj koji su dobili prilikom prijavljivanja na konkurs, i mogu ga u svakom trenutku videti u veb prijavi u delu ,,Vaša lista poziva na broj - Septembar 2,2023" - Školarina pri upisu.

Kandidati koji prethodno nisu izvršili odgovarajuće uplate (za troškove upisa 1000,00 rsd, univerzitetsku taksu 100,00 rsd i za samofinansirajuće studente prva rata školarine u iznosu od 40.000,00 rsd) moći će to da urade na blagajni Fakulteta (uz proviziju od 2%.), koja će za potrebe upisa biti u kancelariji 707, IV sprat. Kartice se ne primaju na blagajni Fakulteta.

      3. Provera dokumenata za upis i upis - kancelarija 708, IV sprat

Nakon rezervacije studijskog programam i modula i eventualne uplate na blagajni Fakulteta vrši se provera dokumenata, uplatnica i ispravnost popunjenog indeksa.

      4. Preuzimanje indeksa –  kancelarija 709, IV sprat

Posle završenog upisa, kandidati preuzimaju indekse ispred kancelarije.


Više detalja o potrebnim dokumentima možete pronaći na sajtu https://upis.matf.bg.ac.rs/

detaljnije

Odeljenje za matematiku, 29. september 2023.

Naredni sastanak Seminara biće održan u petak, 29. septembra 2023, u sali 301f Matmatičkog instituta SANU sa početkom u 12.30.

Predavač: Dragan Stevanović, Matematički institut SANU

Naslov predavanja: REINFORCEMENT LEARNING FOR GRAPH THEORY - CROSS-ENTROPY METHOD AND BASIC GRAPH ENVIRONMENTS
 
Apstrakt:
Adam Zsolt Wagner [arXiv:2104.14516] recently showed how reinforcement learning can be applied to construct (counter)examples in graph theory. We will showcase here a more readable, more stable and significantly faster reimplementation of his approach. We further implement several new reinforcement learning environments that cover constructions of simple graphs and trees, their signed variants, and graph with bounded maximum vertex degree. The presented concepts are illustrated by constructing counterexamples for several conjectures from literature
 
Napomena: Predavanja se mogu pratiti na daljinu preko linka:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/call/T9XDGChhq8aDcNqmz/qw7wIwci2jv2rdg9I9CrXkm7OJhF_LB8DfjXZp4jTFV
 
Registraciona forma je dostupna na:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/tz97w4Hu4c3unsJ7N

detaljnije

Upis u više godine studija u školskoj 2023/2024. godini

detaljnije

Onlajn prijavljivanje kandidata na konkurs za upis na master akademske studije - školska 2023/2024. godina

Prijavljivanje kandidata na konkurs za upis na master akademske studije vrši se isključivo onlajn i počinje 22. septembra 2023. godine u 12.00 časova i traje do 5. oktobra 2023. godine do 12.00 časova.

Za više informacije o upisu na master akademske studije možete posetiti stranicu https://upis.matf.bg.ac.rs/mas/  ili nas kontaktirati putem mejla upis[at]matf.bg.ac.rs  ili telefona na 011 2027 807.

detaljnije

Preliminarna rang lista kandidata za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2023/2024. godini

Objavljena je preliminarna rang lista kandidata za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2023/2024. godini. Listu možete preuzeti ovde.

Pismene prigovore na rezultate prijemnog ispita i preliminarnu rang listu kandidati mogu podneti u sredu 22. septembra 2023. godine od 11 do 13 časova upisnoj komisiji u kancelariji 707 na četvrtom spratu Matematičkog fakulteta, Studentski trg 16.

detaljnije

Lista kandidata prijavljenih za polaganje prijemnog ispita u trećem upisnom roku - Septembar 2, 2023.

Lista kandidata prijavljenih za polaganje prijemnog ispita u u trećem upisnom roku - Septembar 2, 2023. nalazi se na ovom linku.

Kandidati za upis na osnovne studije (svi studijski programi) polažu prijemni ispit iz matematike, koji nosi 60 bodova. Prijavljeni kandidati polažu prijemni ispit 20. septembra 2023. godine sa početkom u 11 časova, sala 706, IV sprat Matematičkog fakulteta.

Podsećamo kandidate koji polažu prijemni ispit da su u obavezi da na mesto polaganja prijemnog ispita dođu najkasnije 60 minuta pre zakazanog početka polaganja i da sa sobom ponesu svoja indetifikaciona dokumenta (lična karta ili pasoš) i identifikacioni broj koji su dobili mejlom prilikom uspešno prihvaćene prijave za upis na Matematički fakultet.

Želimo vam mnogo uspeha!

detaljnije

Svečani prijem novih studenata Matematičkog fakulteta

Svečani prijem novih studenata Matematičkog fakulteta održaće se u petak 29. septembra 2023. godine u 10.00 časova u VHA (Veliki hemijski amfiteatar) u prizemlju zgrade na Studentskom trgu 16, ulaz B.

Pozivamo studente, članove porodica, nastavnike i saradnike Fakulteta da prisustvuju svečanom prijemu.

Spisak student mentora po studijskim programima

detaljnije