Važno - obaveštenje za studente

Promena smera/modula u školskoj 2015/16 godini

detaljnije

Javni poziv Ministarstva za predlog projekata za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u subotu 15. avgusta 2015. godine uputilo je javni poziv svim zainteresovanim visokoškolskim ustanovama, naučnoistraživačkim organizacijama, drugim organizacijama i udruženjima registrovanim za obavljanje delatnosti obrazovanja ili nauke, da predlože projekte za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru.

Cilj javnog poziva je da se napravi lista prioritetnih projekata kako bi se u saradnji sa zajmodavcem - Evropskom investicionom bankom odredili novi projekti za finansiranje iz neiskorišćenih sredstava kredita ugovorenog 2010. godine, prethodno namenjenih za grupu projekata koji u proteklom periodu nisu realizovani i projekata koji zbog promenjenih tržišnih okolnosti zahtevaju reviziju. Javni poziv se odnosi na projekte za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru u Srbiji uključujući modernizaciju postojećih istraživačkih kapaciteta i infrastrukture, redefinisanje i formiranje novih naučnih ili obrazovnih centara, izgradnju smeštajnih objekata za studente i mlade naučnike, modernizaciju infrastrukture akademskih i obrazovnih institucija i usklađivanje potencijalnih prioriteta i potreba sa ugovorenim i realnim izvorima finansiranja.

Kompletnu prijavnu dokumentaciju učesnici dostavljaju poštom, preporučeno, sa naznakom: "Javni poziv za prikupljanje predloga projekata za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru", na adresu Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina 22-24, 11 000 Beograd, Odsek za investicije i investicione projekte.

Rok za podnošenje prijave i predloga projekata je 28 dana od dana objavljivanja poziva.

Više detalja o uslovima za prikupljanje predloga projekata za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru pogledati na linku:
http://www.mpn.gov.rs/konkursi-i-javni-pozivi/opsti/2038-javni-poziv-za-prikupljanje-predlogaprojekata-za-revitalizaciju-i-razvoj-istrazivanja-i-obrazovanja-u-javnom-sektor

detaljnije

Seminar za računarstvo i primenjenu matematiku u avgustu

PLAN RADA SEMINARA ZA AVGUST 2015. GODINE

detaljnije

Upis na master akademske studije, školska 2015/2016. godina

Objedinjeni konkurs Univerziteta u Beogradu

Opšti uslovi konkursa

Uslovi konkursa - Matematički fakultet

Posebni uslovi konkursa za upis studenata u prvu godinu master akademskih studija koje realizuje Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu, školska 2015/2016. godina

detaljnije

Otvoren drugi krug konkursa za EUROWEB+ stipendije za studente

Drugi krug konkursa za EUROWEB+ stipendije za studente otvoren je do 24. avgusta 2015. godine. Studenti Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Nišu i Univerziteta u Novom Sadu se mogu  prijavljivati za razmenu u okviru ovog projekta. Za stipendije za master i doktorske studije mogu se prijaviti državljani Republike Srbije koji su osnovne studije završili na nekom od akreditovanih  univerziteta i koji u prethodnih pet godina nisu proveli više od 12 meseci u zemljama Evropske unije.

Više detalja o mogućnostima studiranja i stipendiranja kroz ovu mrežu možete pronaći na sajtu projekta:

http://www.mrtc.mdh.se/eurowebplus/

Prijavljivanje za Euroweb+ se vrši elektronskim putem na strani:

http://www.mrtc.mdh.se/eurowebplus/application/applicant/

Detaljno uputstvo, spisak partnerskih univerziteta i programskih oblasti, kao i spisak neophodne dokumentacije nalaze se na strani:

http://www.bg.ac.rs/files/sr/saradnja/konkursi/ErasmusMundus-akcija2.pdf

Za sva pitanja i pomoć oko prijavljivanja možete se obratiti doc. dr Dragani Ilić (dilic[at]matf.bg.ac.rs) i prof. dr Zorici Stanimirović (zoricast[at]matf.bg.ac.rs)

detaljnije

Obaveštenje

U periodu od 20. jula do 20. avgusta fakultetske službe radiće sa strankama od 10 do 14 sati radnim danima.

detaljnije

Odbrana doktorske disertacije Biljane Vujošević

Odbrana doktorske disertacije Biljane Vujošević "Indeks sistema proizvoda Hilbertovih modula" održaće se u ponedeljak 27. jula 2015. u 18 sati.

detaljnije

Odbrana doktorske disertacije Маrka Radovanovića

Odbrana doktorske disertacije Маrka Radovanovića "Grebnerove baze za mnogostrukosti zastava i primene" održaće se u četvrtak 23. jula 2015. u 16 sati.

detaljnije

Izložba fotografija ART(O)PHYSICS, otvaranje u ponedeljak 20. jula

detaljnije

Šesti Simpozijum - Matematika i primene, 16-17. oktobar 2015, Beograd

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će se 16. i 17. oktobra 2015. održati šesti Simpozijum MATEMATIKA I PRIMENE - nacionalni skup sa međunarodnim učešćem, u organizaciji Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Srpske akademije nauka i umetnosti.

Dvodnevni naučni skup odvijaće se u 3 sekcije:

  • Matematika i primene – danas;
  • Matematika i informatika u obrazovanju;
  • Naučnoistraživački i stručni rad studenata.

Ostale informacije i detalji o skupu

Pozivamo sve zainteresovane da popune elektronski formular za prijavu učesnika/gostiju.

Rok za slanje apstrakata je 10. septembar 2015.

Sva pitanja, predloge i zapažanja možete slati na adresu: konferencija@alas.matf.bg.ac.rs

Očekujemo Vašu prijavu i pozdravljamo Vas do skorog viđenja!

Programski i Organizacioni odbori

Fotografije sa prethodnih Simpozijuma

detaljnije