XV konferencija Digitalizacija kulturne baštine, starih zapisa iz prirodnih i društvenih nauka i digitalna humanistika, 26.09.2017.

Naučni skup Digitalizacija kulturne baštine, starih zapisa iz prirodnih i društvenih nauka i digitalna humanistika održaće se u utorak 26. septembra 2017. godine na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Učesnici koji žele da izlažu na konferenciji treba da pošalju apstrakt rada (na srpskom i/ili engleskom) prema priloženim uputstvima najkasnije do 10. septembra 2017. godine, na adresu: ncd@matf.bg.ac.rs

Radovi predstavljeni na konferenciji, koji prođu postupak recenzije, biće štampani u časopisu Pregled Nacionalnog centra za digitalizaciju (http://www.ncd.matf.bg.ac.rs/).

Organizacioni odbor

NCD konferencija

detaljnije

Konkurs za istraživanje i naučnu saradnju između Srbije i Francuske iz programa 'Pavle Savić' za period 2018-2019.

Istraživači iz naučno-istraživačkih institucija u Francuskoj i Srbiji imaju mogućnost konkurisanja za bilateralni projekat u okviru programa “Pavle Savić" za period 2018-2019 godine. Program obuhvata sve naučne oblasti, uključujući i humanističke i društvene nauke.

Nosioci programa su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Srbiji i Ministarstvo inostranih poslova i međunarodnog razvoja i Ministarstvo prosvete, visokog obrazovanja i istraživanja u Francuskoj, a u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.

Projektni timovi obe strane konkurišu istovremeno sa predlogom projekta. Aplikacija za prijavu projekata dostupna je na sajtovima:
-za istraživače iz Francuske:
http://www.campusfrance.org rubrika “appel à candidatures
-za istraživače iz Srbije:
http://www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/francuska

Više o uslovima konkursa može se naći na stranama:
http://www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/francuska/
http://www.institutfrancais.rs

Kontakt u Francuskom institutu: vesna.adamovic@institutfrancais.rs

Rok za podnošenje predloga projekata je 31. jul 2017.

detaljnije

Otvoreni novi konkursi za razmenu studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru programa Erazmus+ KA1

Obaveštavamo Vas da su upravo otvoreni novi konkursi za razmenu studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru programa Erazmus+ KA1.

Kokursi su otvoreni od 14. jula 2017. do 20. oktobra 2017. godine, a odnose se na boravak na nekom od univerziteta-partnera počevši od februara 2018. godine. Preporuka je da se boravak na univerziteta-partnera planira u periodu od 1. marta 2018. do 31. jula 2018.

Svi otvoreni konkursi, neophodna dokumentacija i uslovi konkursa mogu se naći na platformi MOBION http://mobion.bg.ac.rs , u delu Otvoreni pozivi.

Otvoreni pozivi za studente
http://mobion.bg.ac.rs/opencalls

Otvoreni pozivi za nastavno osoblje
http://mobion.bg.ac.rs/opencalls?mob=4

Otvoreni pozivi za nenastavno osoblje
http://mobion.bg.ac.rs/opencalls?mob=6

Neophodno je da se kandidati pridržavaju roka za konkurisanje, jer produženja roka neće biti. Napominjemo da profesori fakulteta Univerziteta u Beogradu konkurišu u okviru Staff mobility for teaching, dok nenastavno osoblje konkuriše u okviru Staff mobility for training. Svi kandidati treba da se prijave na Mobion platformu gde se i podnosi neophodna domumentacija u elektronskom obliku.

Informacije o neophodnoj dokumentaciji za prijavu mogu se naći na strani
http://mobion.bg.ac.rs/howtoapply/requireddocuments
Na istoj strani može se naći formular za Learning agreement za studente, Mobility agreement for teaching za nastavno osoblje i Mobility agreement for training za nenastavno osoblje.

Studenti koji nameravaju da konkurišu za razmenu trebalo bi da se jave mailom kooordinatorima za međunarodnu saradnju Matematičkog fakulteta, Dragani Ilić (dilic[at]matf.bg.ac.rs) i Zorici Stanimirović (zoricast[at]matf.bg.ac.rs). Kolege iz redova nastavnog i nenastavnog osoblja, koje su zainteresovane za neki od konkursa, mogu se takođe obratiti koordinatorima za pomoć i pitanja u vezi sa prijavom.

detaljnije

Odbrana doktorske disertacije Danijele Simić, 08.08.2017.

Odbrana doktorske disertacije Danijele Simić „Formalizacija različitih modela geometrije i primene u verifikaciji automatskih dokazivača teorema“, biće održana u utorak 08.08.2017. u 17 sati u sali 718.

detaljnije

Odobrene master teme, NNV 30.06.2017.

Spisak tema odobrenih na sednici NNV održanoj 30.06.2017.

detaljnije

Odbrana doktorske disertacije Manuele Muzika Dizdarević, 26.07.2017.

Odbrana doktorske disertacije Manuele Muzika Dizdarević „Primena Grebnerovih baza na probleme popločavanja“, biće održana u sredu 26.07.2017. u 17 sati u BIM sali.

 

 

detaljnije

Odbrana doktorske disertacije Bobana Karapetrovića, 24.07.2017.

Odbrana doktorske disertacije Bobana Karapetrovića „Operator Hilbertove matrice i Liberin operator na prostorima holomorfnih funkcija“, biće održana u ponedeljak 24.07.2017. u 10 sati u sali 821.

detaljnije

Odbrana doktorske disertacije Majde Smole, 13.07.2017.

Odbrana doktorske disertacije Majde Smole „Formiranje supermasivnih crnih rupa i uticaj sudara galaksija na njihovu evoluciju“, biće održana u četvrtak 13.07.2017. u 16 sati u sali 718.

detaljnije

Druženje kolektiva Matematičkog fakulteta i kolega u penziji, 30.06.2017.

Pozivamo kolektiv našeg Fakulteta, kao i uvažene koleginice i kolege u penziji, na druženje uz večeru u organizaciji Matematičkog fakulteta u restoranu Amphora, Bulevar Nikole Tesle bb, Novi Beograd (kod hotela Jugoslavija) u petak 30.06.2017. godine, u 20 časova.

http://www.restoranamphora.co.rs

Prisustvo potvrditi mejlom na: jelena@matf.bg.ac.rs do četvrtka 29. juna do 12 sati, uz 'Subject': Večera u restoranu Amphora

Srdačan pozdrav do skorog viđenja, Dekanski kolegijum

detaljnije

Počela predaja dokumenata za upis na Fakultet, 21.06.2017.

Neposredno prijavljivanje kandidata i predaja dokumenata za upis na Fakultet, nakon prethodno obavljenog elektronskog evidentiranja, počelo je danas 21. juna i trajaće do petka 23. juna, svakog dana od 9 do 15 sati, prema rasporedu koji se može pogledati na sajtu Upis 2017.

detaljnije