Odbrana doktorske disertacije Miloljuba Albijanića, 09.05.2016.

Odbrana doktorske disertacije Miloljuba Albijanića "Apstrakcija i primena matematičke analize u nastavi na tehničkim fakultetima" održaće se u ponedeljak 09.05.2016. u 13 sati u sali 706.

detaljnije

Seminar Katedre za računarstvo i informatiku, 28. april 2016.

Naredni sastanak Seminara biće održan u četvrtak, 28. aprila 2016. u sali 718 Matematičkog fakulteta sa početkom u 18 časova.

Predavač: Milica Gašić, Univerzitet u Kembridžu

Naslov predavanja: GOVORNI SISTEMI ZA DIJALOG KOJI UŽIVO UČE

Detaljnije informacije o Seminaru dostupne su na strani:
http://computing.matf.bg.ac.rs

detaljnije

Obaveštenje o neradnim danima, Vaskršnji praznici i Praznik rada

Prema kalendaru aktivnosti Matematičkog fakulteta, kao i prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji:

neradni dani su:

29, 30. april, 1. i 2. maj (petak-ponedeljak) Vaskršnji praznici
1, 2. i 3. maj (nedelja-utorak) Praznik rada

Prvi radni dan je sreda 4. maj.

detaljnije

Odbrana doktorske disertacije Bojane Milošević

Odbrana doktorske disertacije Bojane Milošević "Asimptotska svojstva neparametarskih testova zasnovanih na U-statistikama i V-statistikama sa nedegenerisanim i slabo degenerisanim jezgrom" održaće se u petak 06.05.2016. u 13 sati u sali 706.

detaljnije

Promocija doktora nauka Matematičkog fakulteta, 25.04.2016.

Svečana promocija doktora nauka Matematičkog fakulteta održaće se u ponedeljak 25. aprila 2016. u 11 sati u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu.

http://www.bg.ac.rs/sr/dogadjaj.php?id=847

detaljnije

Danubius Young Scientist Award 2016

Austrijsko savezno ministarstvo za nauku, istraživanje i privredu i Institut za Dunavsku regiju i Centralnu Evropu dodeljuju po treći put Danubius Young Scientist Award. Želja Ministarstva je da podstakne mlade naučnike/naučnice da istraže pitanja i teme koji su specifično vezani za Dunavsku regiju. Predviđeno je 14 nagrada za po jednog mladog naučnika/naučnicu iz po jedne zemlje članice Evropske strategije za Dunavsku regiju: Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Mađarske, Moldavije, Nemačke, Rumunije, Slovačke, Srbije i Ukrajine. Nagrada iznosi 1.200,00 po dobitniku/dobitnici.

Obaveštenje

Poziv

detaljnije

Kako napraviti i održati dobru prezentaciju, prof. dr Tijana Prodanović, 25.04.2016.

Prof. dr Tijana Prodanović, Departman za fiziku, PMF Novi Sad, održaće predavanje na temu "Kako napraviti i održati dobru prezentaciju" u sali 821 na V spratu Matematičkog fakulteta, u ponedeljak 25. aprila u 17 sati.

Sažetak: Bilo da ste student, profesor, istraživač, bilo da pripremate prezentaciju za odbranu (seminarskog, diplomskog, master, doktorskog) rada ili za izlaganje konferenciji, uspeh vašeg izlaganja neće zavisiti samo od teme o kojoj pričate, od sadržaja.

Koliko će vaše izlaganje ostati upamćeno i prihvaćeno zavisiće dosta i od toga kako pričate i kako izgledate dok pričate o tome, jer čak i najbolja ideja može da ostane neshvaćena ako se ne predstavi dovoljno dobro.

Veština dobrog prezentovanja u poslednjih nekoliko godina postaje sve potrebnija. Na sreću to je i dalje veština i nešto što se može naučiti. Na ovom predavanju biće reči o nekim osnovnim smernicama koje već same po sebi mogu dosta pomoći da vaša prezentacija i vaše izlaganje bude bolje prihvaćeno i duže zapamćeno.

Pozivamo sve zainteresovane da dodju na predavanje koje počinje tačno u 17 sati zbog ograničenog vremena.

detaljnije

Probni prijemni ispit, Matf 2016/2017.

Pored pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita, Matematički fakultet organizuje i probni prijemni ispit za sve zainteresovane.

Probni prijemni ispit održaće se u subotu 4. juna 2016. godine u 9:45 sati u prostorijama zgrade na Studentskom trgu 16.

detaljnije

Pearson, predstavništvo u Beogradu

Vodeća svetska obrazovna kompanija, Pearson, ima predstavnika u Beogradu od 2015. godine.

Profesorima Matematičkog fakulteta nudimo mogućnost da na našem sajtu https://heuk.pearson.com/ pogledaju naša štampana i digitalna izdanja.

Ukoliko budete zainteresovani za neki naslov koji biste koristili u nastavi, možete se obratiti predstavniku kompanije i zatražiti besplatan primerak.

Uz knjigu profesori dobijaju i pristup Pearson onlajn materijalima koje mogu koristiti tokom predavanja.

Kako se mnoge stvari u obrazovanju menjaju i prate novine u tehnološkim dostignućima, tako je i Pearson omogućio da se deo njegovih proizvoda koristi na internetu.

Svaki predmet ima podršku na platformama koje se nazivaju MyLab and Mastering: http://www.pearsonmylabandmastering.com/global/

U saradnji sa profesorima sa Harvarda, Pearson je napravio platformu Learning Catalytics, koja pospešuje interaktivno učenje i mogućnost korišćenja mobilnih uređaja studenata u toku nastave u obrazovne svrhe: https://learningcatalytics.com/

Pored navedenog, Custom publishing predstavlja mogućnost da se objavi knjiga za Pearson i do sada smo imali uspešnu saradnju sa profesorima iz regiona.

Ukoliko vas zanimaju novi naslovi, uvek se možete obratiti predstavniku Pearson-a i dobiti svoj primerak ili kod preko koga možete pristupiti jednoj od platformi.

Za dodatna pitanja možete se obratiti Marini Mudrenović mejlom na: Marina.mudrenovic@pearson.com

detaljnije

Komemorativna sednica, 25. maj 2016.

Odeljenje za mehaniku Matematičkog instituta SANU planira komemorativnu sednicu posvećenu trojici naših dragih, nedavno preminulih kolega, dr Dragom Radojeviću, prof. Nikoli Buriću i prof. Aleksandru Bakši.

Sednica će se održati u sredu, 25. maja 2016, u sali 301f Matematičkog instituta SANU, sa početkom u 18 časova.

detaljnije