>> Raspored časova

RASPORED ČASOVA U LETNjEM SEMESTRU ŠKOLSKE 2023/24 GODINE

detaljnije

>> Upis 2024/25.

Sve o upisu u akademsku 2024/25.

detaljnije

>> Prijava ispita

2024.

JUN1 i JUN2

detaljnije

>> Raspored ispita

Studenti osnovnih i master akademskih studija su dužni da izmire zaostale rate školarine za školsku 2023/2024. godinu zaključno sa 13.05.2024.


Studentima koji nisu izmirili svoje obaveze, biće onemogućena prijava ispita za ispitne rokove jun1 2024 i jun2 2024.

detaljnije

>>  Svečana dodela diploma 24.6.2024.

Svečana dodela diploma održaće se u ponedeljak, 24. juna 2024. godine u 13 sati u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Spisak diploma:

Osnovne akademske studije
Master akademske studije

VAŽNO:

Upisivanje u knjigu diplomiranih obaviće se istog dana od 10 do 12 sati u 710/IV (zbornica).

Molimo Vas da dođete u navedenom terminu kako biste proverili sve podatke i potom na svečanoj dodeli mogli preuzeti diplomu.

Diplome mogu preuzeti i svi oni koji su propustili prethodne dodele diploma.

Hvala na razumevanju!

detaljnije

>>  Pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita iz matematike 2024/2025.

Matematički fakultet organizuje časove pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita iz matematike za buduće studente.

Početak pripremne nastave je 20. januara 2024. godine.

Prijavljivanje za pripremnu nastavu obavlja se preko sledećeg linka https://pripremna.matf.bg.ac.rs/prijava/  

Nastava se odvija uživo u zgradi Matematičkog fakulteta (Studentski trg 16, IV sprat) ili na daljinu posredstvom platforme Webex. Kandidati mogu birati da li će pratiti nastavu uživo ili onlajn.

Časovi će se održavati subotom u trajanju 20 termina po 3 časa odnosno ukupno 60 časova. Cena pripremne nastave  je 40.000 dinara, i može se izmiriti u celosti ili u dve rate. U cenu pripremne nastave uključen je probni prijemni ispit i dva testa.

Probni prijemni ispit mogu polagati i oni koji nisu pratili pripremnu nastavu. Polaznici pripremne nastave neće plaćati polaganje probnog prijemnog ispita jer je to već uračunato u cenu pripremne nastave.

Na sajtu https://pripremna.matf.bg.ac.rs/ biće iznova ažurirane informacije tokom cele pripremne nastave pa vas pozivamo da pratite sajt.

detaljnije

>>  15. SMAK

15. Srpski matematički Kongres (15. SMAK), nacionalni skup sa međunarodnim učešćem, održaće se od 19. do 22. juna 2024. godine u Beogradu u organizaciji Matematičkog fakulteta (MATF), Univerzitet u Beogradu, i Društva matematičara Srbije (DMS). Kongres će predstavljati glavni naučni skup u 2024. godini u Republici Srbiji, međunarodnog je karaktera i otvoren je za sve oblasti matematike, kao i oblasti računarskih nauka. Zvanični jezici Kongresa su engleski i srpski.

LINK: https://www.smak15.matf.bg.ac.rs/index.php

detaljnije

>>  Matematički fakultet ovlašćen za ispitivanje i kontrolu iz oblasti igara na sreću

Ministarstvo finansija Republike Srbije je svojim rešenjem ovlastilo Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu da obavlja poslove ispitivanja i kontrole na način i po postupku koji je propisan odredbama Zakona o igrama na sreću i podzakonskim aktima u oblasti priređivanja posebnih igara na sreću.

Realizacija ovih poslova u oviru Matematičkog fakulteta je poverena organizacionoj jedinici Odeljenje za ispitivanje i kontrolu.

detaljnije

>>  Dobro došli na Matematički fakultet!

Zašto da upišem Matematički fakultet?

detaljnije