Međunarodni naučni skup - Data Mining in Bioinformatics 2012, Matematički fakultet, 26-28. jun 2012.

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da će se na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, od 26. do 28. juna 2012. godine održati međunarodni naučni skup "Data Mining in Bioinformatics 2012".

Osnovni cilj skupa je da okupi zainteresovane istraživače u razvoju i primeni istraživanja podataka i drugih informacionih tehnologija u oblasti prirodnih nauka. U središtu pažnje skupa je istraživanje podataka, ali oblasti interesovanja uključuju i druge informacione tehnologije, takođe, kao što su analiza sekvenci, biostatistika, prepoznavanje oblika, mašinsko učenje i druge srodne oblasti.

Specifični cilj skupa je promovisanje bioinformatike u okviru postojećih i potencijalnih istraživanja u Beogradu i Srbiji, proširivanje i produbljivanje našeg razumevanja oblasti, okupljanje različitih istraživačkih zajednica, od informatike do molekularne biologije i biomedicine, kao i razmatranje mogućnosti za buduću saradnju sa kolegama iz različitih oblasti. Učešće na skupu je potvrdio veći broj eminentnih istraživača iz zemlje i sveta. Ovo je izuzetna prilika da se iz prve ruke upoznamo sa aktuelnim istraživanjima u ovoj veoma dinamičnoj oblasti.

U okviru skupa će prof. Vladimir Brusić održati mini-kurs "Sistemi zasnovani na znanju". Namenjen je studentima i istraživačima i predstavlja odličnu priliku za upoznavanje sa teorijskim i praktičnim aspektima sistema za primenu ekspertskog znanja u bioinformatici.

Za više informacija o skupu posetite veb lokaciju skupa:
http://bioinfo.matf.bg.ac.rs/dmbi2012

Preliminarni program skupa:
http://bioinfo.matf.bg.ac.rs/dmbi2012/programme.wafl

Plakat:
http://bioinfo.matf.bg.ac.rs/dmbi2012/img.wafl?img=plakat.v14.96dpi.jpg

Plakat za mini-kurs:
http://bioinfo.matf.bg.ac.rs/dmbi2012/img.wafl?img=plakat.brusic.v14.96dpi.jpg



Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)