M3, MAJ - MESEC MATEMATIKE, obaveštenje

Centar za promociju nauke (http://www.cpn.rs/) u saradnji Matematičkim institutom SANU i  Matematičkim fakultetom prvi put organizuje nacionalnu naučnopopularnu manifestaciju "Maj mesec matematike".
Ovim inovativnim pristupom želja nam je da pokažemo široj javnosti da matematika ne mora da bude nerazumljiva i teška i da je ona svuda oko nas.
Projekat će obuhvatiti celu teritoriju Srbije, uključujući šest regionalnih univerzitetskih centara: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Kosovsku Mitrovicu i Novi Pazar.
Kroz razne aktivnosti tokom maja posetioci će moći da upoznaju matematiku na nesvakidašnji i interaktivan način. Plan dešavanja biće naknadno objavljen na internet prezentaciji Centra za promociju nauke (http://kalendar.cpn.rs/).
Tipovi programskih aktivnosti su:
- stručna predavanja i panel-diskusije,
- gostovanja,
- radionice,
- izložbe,
- eksponati,
- konkursi,
- takmičenja,
- izdavaštvo i medijska produkcija, predstavljanja novih izdanja i raznovrsni scenski nastupi.

Konferencija za štampu povodom ove manifestacije održaće se u sredu 25. aprila 2012. u 12 sati u Medija centru (http://m3.cpn.rs/novinari/).

Svečano otvaranje manifestacije "Maj mesec matematike" održaće se u Svečanoj sali SANU, Knez Mihailova 35, u petak 27. aprila u 12 sati. Na svečanom otvaranju gostima će se obratiti akademik Nikola Hajdin, predsednik SANU, dr Ginter Cigler, Institut za matematiku, Berlin
http://www.math.fu-berlin.de/
poznati matematičar, popularizator nauke i međunarodni pokrovitelj manifestacije, prof. dr Branko Kovačević, rektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Zoran Marković, direktor Matematičkog instituta SANU i mr Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke.

Sajt manifestacije M3:
http://m3.cpn.rs/



Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)