Proslava rođendana Creative commons

Povodom šestog rođendana "Creative commons", u ponedeljak, 15. decembra na Matematičkom fakultetu u Beogradu, odrzaće se događaj posvećen slobodnom softveru i slobodnoj naučnoj, obrazovnoj, umetničkoj i medijskoj produkciji.

Povodom šestogodišnjice postojanja međunarodnog projekta "Creative Commons" i slobodnih pravnih standarda razmene naučnih, obrazovnih, umetničkih i medijskih sadržaja Creative Commons licenci, koje su, do sada, implementirane u 50 nacionalnih pravnih sistema, održaće se serija događaja u različitim delovima sveta.

Proslavi rođendana pridružili su se i "Creative Commons" Srbije, Vikimedija Srbije, i Mreža za slobodni softver Srbije, koji tim povodom organizuju, na Matematičkom fakultetu (PMF), prezentaciju i debatu na temu "Slobodne licence - pravni osnov slobodne kulture, slobodnog softvera i slobodnog znanja".

Uvodno predavanje - o slobodnoj kulturi - održaće Vladimir Jerić, Creative Commons Serbia public lead.

Posle Jerića, reč će preuzeti Ivan Jelić (Mreža za slobodni softver Srbije), koji će govoriti o slobodnom softveru.

U ovom događaju učestvovaće još i Nevenka Antić (Creative Commons Serbia legal lead, copyright i copyleft), Dragan Satarić (Vikimedija Srbije), Đorđe Stakić (PMF, Vikimedija Srbije), i Vladan Jeremić (Creative Commons Serbia).

Događaj počinje 18 časova, a predavanja će se održavati u sali br. 718 na IV spratu PMF-a.



  • tool
  • 19. Decembar,  2009

научили

Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)