HS Algorithm – takmičenje za učenike srednjih škola

Društvo matematičara Srbije, Matematički fakultet u Beogradu i Studentska unija matematičara SUMA, organizuju takmičenje za učenike srednjih škola – „HS Algorithm“ (High School Algorithm).

HS Algorithm je takmičenje koje ima za cilj proveru znanja iz informatike i matematike i razvijanje timskog duha učesnika, kao i upoznavanje srednjoškolaca sa Matematičkim fakultetom. Prijavljeni timovi će rešavati 10 zadataka za čiju  izradu će u najvećoj meri biti potrebno korišćenje logike, kao i osnovno znanje iz matematike i informatike. Na takmičenje se mogu prijaviti svi učenici srednjih škola u ekipama od po 3 do 4 člana.

HS Algorithm” će se sastojati od kvalifikacionog dela i glavnog takmičenja.

Kvalifikacije će biti održane 27. aprila 2022. godine u 20:30 časova, u onlajn formatu. Svi prijavljeni timovi će raditi test u trajanju od 15 minuta. Test će se sastojati od 40 pitalica pri čemu će 20 pitalica biti iz matematike i 20 pitalica iz informatike. Najbolje rangirani će se kvalifikovati na finalni deo takmičenja na kome će učestvovati maksimalno 20 timova.

Glavno takmičenje će se održati 14. maja 2022. u prostorijama Matematičkog fakulteta sa početkom u 12 časova. Nakon svečanog otvaranja takmičenja, timovi će rešavati zadatke na papiru u trajanju od 2 sata. Pošto zadaci budu pregledani, sledi svečano zatvaranje događaja i dodela nagrada najboljim takmičarima.

Za najbolje takmičare obezbeđene su vredne nagrade. Ukupni nagradni fond iznosi 150.000 dinara.

Propozicije takmičenja, primere zadataka kao i forma za prijavu na takmičenje mogu se naći na veb-stranici https://www.sumamatf.rs/HSAlgorithm.

Pre prijave na takmičenje obavezno pročitati propozicije takmičenja.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.