Seminar za računarstvo i primenjenu matematiku, 6. oktobar 2020.

Naredni sastanak Seminara biće održan u utorak, 6. oktobra 2020. u sali 301f Matematičkog instituta SANU sa početkom u 14:15.

Predavači: Dragoš Cvetković, Matematički institut SANU, Zoran Stanić, Matematički fakultet, Beograd

Naslov predavanja: PREDSTAVLjANjE SPECIJALNOG BROJA ČASOPISA "DISCUSSIONES MATH. GRAPH THEORY" POSVEĆENOG PROF. SLOBODANU K. SIMIĆU

Apstrakt: U maju 2020. godine izašao je iz štampe "Discussiones Math. Graph Theory", Vol. 40, No. 2, specijalni broj  posevećen dugogodišnjem članu uređivačkog odbora, prof. Slobodanu K. Simiću. Gostujući urednici ovog broja su Milica Anđelić, Francesco Belardo i Zoran Stanić, vrlo uspešni bivši doktoranti prof. Simića. Publikovano je 20 radova po pozivu, od kojih je jedan biografska nota, a ostali prikazuju rezultate iz spektralne teorije grafova, oblasti kojom se prof. Simić najviše bavio tokom svoje istraživačke karijere. Većina autora su koautori, saradnici i bliski prijatelji prof. Simića.

Napomena: S obzirom na epidemiološku situaciju u sali može da bude prisutno najviše deset osoba. Zato vas pozivamo da promociju pratite na daljinu, preko linka

https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/AR4aSMvvmadtRSKPF

U slučaju da ipak želite da pratite promociju iz Matematičkog instituta SANU, a broj prisutnih bude iznad deset, zamolićemo neke kolege da promociju prate iz susednih prostorija.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.