Konkurs za dodelu nagrade za profesionalnu izvrsnost -Predvodnik/Predvodnica-, Udruženje Fulbrajtovih stipendista Srbije, prijava do 19.03.2018.

Udruženje Fulbrajtovih stipendista Srbije, već treću godinu, raspisuje konkurs za dodelu nagrade za profesionalnu izvrsnost „Predvodnik/Predvodnica“ 2018. Nagrada se dodeljuje za izuzetno naučno ili profesionalno dostignuće ili ono koje je doprinelo nekoj pozitivnoj društvenoj promeni tokom 2017. godine, u Srbiji ili svetu. Konkurs je otvoren do ponedeljka, 19. marta 2018. godine.

Kandidati za nagradu mogu biti svi koji imaju državljanstvo Srbije, mogu biti kandidovani individualno, ili kao grupa koja deli zasluge. Nagrada se dodeljuje za izuzetno naučno ili profesionalno dostignuće ili ono koje je doprinelo nekoj pozitivnoj društvenoj promeni tokom 2017. godine, u Srbiji ili svetu.

Nagrada se ne dodeljuje pravnim licima (organizacijama, fakultetima, institutima, firmama, i sl.), već isključivo pojedincima ili grupi pojedinaca koji dele zasluge.

Osnovni kriterijumi ili merila za dodelu nagrade su novina i originalnost dostignuća za nauku i istraživanje, uticaj na razvoj naučnoistraživačke i profesionalne delatnosti, priznatost i prepoznatljivost dostignuća u naučnoistraživačkoj ili profesionalnoj zajednici, iskazano liderstvo, altruizam, pozitivan uticaj dostiguća na društvo u celini, aktuelnost i ostvarljivost promene u profesiji ili društvu koju dostignuće donosi, kao i u kolikoj meri ono motiviše druge na delovanje i stvaralaštvo.

http://www.bg.ac.rs/sr/vest.php?id=865



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.