Otvoren konkurs za sufinansiranje projekata između Srbije i Kine za period 2017–2019.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je 1. februara 2017. objavilo Konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačkih i razvojnih projekata između Republike Srbije i Narodne Republike Kine za period 2017–2019. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti istraživači i grupe istraživača koji su zaposleni u naučno-istraživačkim organizacijama. Predlozi moraju biti podneti istovremeno u obe zemlje, i to: projektni predlozi podnosilaca iz Republike Srbije - Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a projektni predlozi podnosilaca iz Narodne  Republike Kine – Ministarstvu za nauku i tehnologiju Narodne Republike Kine. Projekti koji budu izabrani biće zajednički finansirani.

Planirano je da 5 projekata bude finansirano u periodu do 3 godine sa predviđenim budžetom do 200.000 USD po projektu sa srpske strane.

Prioritetne oblasti ustraživanja za ovaj konkurs su: biomedicina, istraživanja lekova, poljoprivreda i hrana, robotika, obnovljivi izvori energije, nauke o materijalima, mašinstvo, zaštita životne sredine, informacione i komunikacione tehnologije.

Rok za podnošenje prijave projekta je 17. mart 2017.

Kompletan tekst konkursa, kao i formulari za prijavu nalaze se na strani
http://www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/kina/



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.