Svemir 2.0 u Beogradu: Predavačko-tribinski program u Domu omladine, sreda 22.jun

Large Synoptic Survey Telescope (LSST) jedan je od najambicioznijih astronomskih projekata današnjice. Srbija je među retkim zemljama u Evropi koja je od samog početka uključena u LSST projekat, stoga se u Beogradu od 20. do 24. juna održava prestižna međunarodna konferencija "LSST@Europe2".

Zahvaljujući tome, imamo neverovatnu priliku i čast da čujemo u Beogradu predavanje poznatog svetskog astrofizičara sa Univerziteta u Vašingtonu, Endru Konolija pod nazivom ”Otkrivanje istorije svemira”, koji će nam govoriti o tome na koji način će revolucionarni LSST teleskop pisati novu istoriju svemira.

Nakon predavanja uslediće tribina na kojoj će govoriti naučnici sa ovih prostora uključeni u LSST projekat, dr Željko Ivezić i dr Mario Jurić, takođe sa Univerziteta u Vašingtonu, kao i dr Darko Jevremović sa AOB, koordinator za LSST ispred Srbije.

Predavačko-tribinski program zakazan je za 22. juni za 20 časova u Domu omladine, sala Amerikana, u organizaciji Centra za promociju nauke, Astronomske opservatorije u Beogradu i Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.



Više detalja istražite na linkovima:
http://elementarium.cpn.rs/naucni-krug/svemir-2-0-u-beogradu/
http://elementarium.cpn.rs/naucni-krug/vrhunski-astronomski-skup-u-beogradu/?lang=lat

Endru Konoli TED talk:
https://www.ted.com/talks/andrew_connolly_what_s_the_next_window_into_our_universe?language=en

Kao i na sajtu LSST teleskopa:
http://www.lsst.org



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.