Seminar za računarstvo i primenjenu matematiku, 17. decembar 2013.

Naredni sastanak Seminara biće održan u utorak, 17. decembra 2013. sa početkom u 14:15 u sali 301f Matematičkog instituta SANU.

Predavač: Dragan Bjelica, Fakultet organizacionih nauka

Naslov predavanja: UTICAJ WEB BAZIRANIH ALATA ZA UPRAVLjANjE PROJEKTIMA NA TEHNIČKE KOMPETENCIJE PROJEKTNIH PORTFOLIO MENADžERA

Sadržaj: U radu je prikazan uticaj modula za upravljanje projektima u web baziranom okruženju na tehničke kompetencije projektnih portfolio menadžera. Standardni moduli u web baziranim alatima za upravljanje projektima su: resursni i projektni centar, upravljanje finansijama, upravljanje vremenom i aktivnostima, modul za kolaboraciju, upravljanje rizikom i spornim pitanjima, poslovna inteligencija i izveštavanje, portfolio selekcija i analitika (modul strategije).

U skladu sa IPMA Competence Baseline, sprovedeno je istraživanje na uzorku od 51 projektnog portfolio menadžera iz 51 organizacije iz profitnog, neprofitnog i javnog sektora. Instrument za prikupljanje podataka bio je upitnik. Doprinosi istraživanja se mogu svrstati u četiri segmenta:

1. tehničke kompetencije iz organizacionog ugla gledišta;
2. tehničke kompetencije iz projektnog ugla gledišta;
3. kritični faktori uspeha iz organizacionog, projektnog i ličnog ugla gledišta;
4. primena web baziranih modula za upravljanje projektima.



Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)