Seminar za računarstvo i primenjenu matematiku, 19. novembar 2013.

Naredni sastanak Seminara biće održan u utorak, 19. novembra 2013. sa početkom u 14:15 u sali 301f Matematičkog instituta SANU.

Predavač: Siniša Vlajić, Ilija Antović, Dušan Savić, Vojislav Stanojević, Miloš Milić, Fakultet organizacionih nauka

Naslov predavanja: POVEĆANjE TRANSPARENTNOSTI PODATAKA OD JAVNOG ZNAČAJA ZDRAVSTVENIH USTANOVA SRBIJE U CILjU UNAPREĐENjA FUNKCIONISANjA ZDRAVSTVENOG SISTEMA U CELINI

Sadržaj: Analiza nivoa dostupnosti javnih podataka zdravstvenih ustanova ukazala je na potrebu za identifikovanjem skupa podataka od javnog značaja koje zdravstvene ustanove na dnevnom nivou moraju učiniti dostupim javnosti.

Predmet ovog predavanja je značaj transparentnosti i funkcionalnog objedinjavanja ovih podataka na dnevnom nivou u cilju unapređenja funkcionisanja zdravstvenog sistema u celini.

Predstavićemo rezultate projekata koje smo realizovali za potrebe RFZO koji građanima obezbeđuju dostupnost podataka za svaku zdravstvenu ustanovu u formi web sajta, kao i centralizaciju podataka u cilju poslovne analize RFZO-a.

Pored osnovnih podataka o ustanovi na dnevnom nivou se objavljuju podaci o finansijskom izveštaju, raspoloživosti bolničkih postelja, opreme, operacionih sala, vozila itd.

Takodje, omogućen je pregled stanja lekova u svim apotekarskim ustanovama po svim apotekama u Srbiji, kao i pretraga stanja svakog leka i pronalaženje apoteka koje imaju na stanju tražene lekove, a najbliže su trenutnoj lokaciji korisnika.

Realizacijom projekata RFZO je dobio alat koji omogućava efikasnije upravljanje, bolje mehanizme kontrole što za posledicu, pored smanjenja korupcije i ušteda u poslovanju, ima podizanje nivoa kvaliteta usluga zdravstvenog osiguranja.



Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)