Seminar za geometriju, vizualizaciju i obrazovanje sa primenama, 7. mart 2013.

Naredni sastanak Seminara za geometriju, vizualizaciju i obrazovanje  sa primenama biće održan u četvrtak, 7. marta 2013. u 17 časova, u sali 301f, Matematički institut, SANU.

Predavač: Nevena Pušić, Novi Sad

Naslov predavanja: O invarijantama krivinskog tipa kod holomorfno-semisimetričnih koneksija na prostorima sa određenim strukturama

Sadržaj: Posmatrali smo F, g-holomorfno-semisimetrične koneksije , F-holomorfno semisisimetrične koneksije i g-holomorfno semisimetrične koneksije na anti-Kelerovim (ili Kelerovim prostorima sa Nordenovom metrikom) i na produkt prostorima. Ispostavilo se da na obe vrste prostora prve dve koneksije imaju invarijantu krivinskog tipa koja je jednaka konformnoj invarijanti na tim prostorima. Invarijanta g-koneksije je u oba slučaja bila drugačija i komplikovanija za izračunavanje. Pošto je geometrija hiperboličnog Kelerovog prostora (ili produkt prostora sa Nordenovom metrikom), i sama definicija ovih koneksija mora da bude drugačija. Svaka od njih pod određenim pretpostavkama ima invarijantu krivinskog tipa, sve su između sebe različite i nijedna nije jednaka HB-tenzoru.



Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)