Studijski boravak u inostranstvu na četiri evropska univerziteta tokom aprila i maja 2013. - rok za prijavu 10.3.2013.

Kao jedan od partneta u TEMPUS projektu 'Visuality & Mathematics: Experiential Education of Mathematics through Visual Arts, Sciences and Playful Activities' (http://vismath.ektf.hu/)

Matematički institut SANU ima mogućnost da u toku aprila i maja ove godine pošalje 10 studenata na studijski boravak (1 mesec) u jednu od četiri partnerske institucije iz Evrope:

1. University of Applied Arts Vienna (10 April - 10 Maj) Austrija
2. Sint-Lucas School of Architecture (17 April - 17 Maj)  Belgija
3. University of Jyvaskyla (6 Maj - 29 Maj)  Finska
4. Eszterházy Karoly College (15 April -15 Maj)  Madjarska

Projekat pokriva troškove puta i boravka. Detalji vezani za realizaciju boravka, kao i partnerske institucije možete pronaći na linku: http://vismath.ektf.hu/index.php?l=en&m=211&i=3

Molim sve zainteresovane da do ponedeljka, 10. Marta 2013. na e-mail: vismatedu@mi.sanu.ac.rs dostave svoje prijave koje treba da sadrže CV i motivaciono pismo na engleskom, kao i listu 4 institucije po vašim prioritetima za gostovanje (prva u spisku treba da bude ona u koju biste najradije otišli, zatim druga itd).

Istu adresu treba koristiti i za sva pitanja.

Projekat 'Visuality & Mathematics: Experiential Education of Mathematics through Visual Arts, Sciences and Playful Activities' daje podršku razvoju tehnologije i obrazovnih metoda obrazovnih institucija i njihovih nastavnika u Srbiji. Takodje, cilj projekta je i da se podigne interesovanje učenika za matematiku i nauku, kao i da je učinimo atraktivnijom za mlade kombinujući matematiku sa umetnošću. Metodologija ovog projekta bazirana na  vizuelnoj matematici pruža mogućnost da se matematika predstavi na kreativan i zanimljiv način.