У сусрет затварању јавног позива за програм ИДЕЈЕ, 7. октобар 2020.

У сусрет затварању јавног позива за програм ИДЕЈЕ, Фонд за науку је на својој веб страници објавио додатне информације које могу бити корисне истраживачима у финализацији припреме предлога пројеката.

http://fondzanauku.gov.rs/2020/09/u-susret-zatvaranju-javnog-poziva-za-program-ideje/

Између осталог, објављени су одговори са састанака "Отворених врата", као и документ "Најчешће постављена питања" у коме су обједињена питања пристигла путем мејл адресе посвећене програму ИДЕЈЕ. У овом документу је садржано и упутство за руководиоце пројеката: "Услови у погледу научних радова које мора да задовољи руководилац пројекта", као и водич кроз максималне нето месечне накнаде члановима тима за учешће на пројектима програма ИДЕЈЕ.

Јавни позив за пријаву прредлога пројеката за програм ИДЕЈЕ затвара се 7. октобра 2020. у 15 часова.

детаљније

Министар просвете, науке и технолошког развоја господин Младен Шарчевић ће присуствовати свечаном пријему студената прве године

Пријем студената прве године биће одржан у четвртак 1. октобра 2020 у 11.00 на платоу испред улаза на Математички факултет . Студентима ће се обратити господин министар Шарчевић, чланови Управе и представници стручних служби.

детаљније

Обавештење о расписивању конкурса- октобар

Детаљније

детаљније

Списак тема мастер радова одобрених на 374. седници ННВ-а (електронској седници) одржаној 25.09.2020. године.

Списак тема одобрених на електронској седници ННВ-а одржаној  25.09.2020. године

детаљније

Одбрана докторске дисертације Јелене Ивановић

Одбрана докторске дисертације Јелене Ивановић: „Кохеренција и прости политопи“, биће одржана у среду 30.09.2020. године, у 13.00 часова у сали 706.

детаљније

Настава у јесењем семестру школске 2020/21. године

Настава на Математичком факултету у првом семестру школске 2020/21. године одржаваће се онлајн, уз могућност комбиновања са класичном организацијом наставе, према распореду часова и уз поштовање свих препоручених мера здравствене заштите.

Настава за студенте прве године почиње у понедељак 5. октобра 2020. године. Пријем студената прве године биће одржан у четвртак 1. октобра 2020 у 11.00 на платоу испред улаза на Математички факултет (где је вршена прозивка за упис). Студентима ће се обратити чланови Управе и представници стручних служби. У петак 2. октобра 2020. године биће одржан пробни час на даљину. Детаљнија обавештења о пробном часу, студенти прве године ће добити 30. септембра 2020. године на своје е-адресе којима су се регистровали за онлајн упис.

Настава за студенте виших година основних и мастер студија почиње у понедељак 12. октобра 2020. године.

Постојаће могућност да се настава на даљину организује и у факултетским учионицама. У тим случајевима, часовима могу да присуствују и студенти, и то искључиво по договору са наставником или према распореду који наставник одреди. За групе са малим бројем студената, може се организовати и класична настава, у складу са претходним договором између наставника и студената.

Техничка упутства о онлајн настави доступна су на http://alas.matf.bg.ac.rs/?cont=manuals

Детаљније информације биће накнадно објављене.

детаљније

Обавештење о расписивању конкурса-септембар (2) 2020 - 8 дана

Детаљније

детаљније

Обавештење о расписивању конкурса-септембар (2) 2020 - допуна

Детаљније

детаљније

Обавештење о расписивању конкурса-септембар (2) 2020.

Детаљније

детаљније

Семинар Катедре за рачунарство и информатику, 11. септембар 2020.

Наредни састанак Семинара биће одржан у петак, 11. септембра 2020. у просторијама Математичког факултета у улици Светог Николе 39 (највероватније у сали 225) са почетком у 18 часова.

У оквиру састанка Семинара, биће представљена предлог теме докторске дисертације колеге Александра Јањића. Наслов теме је "Пробабилистичка алгебра и фази класификација у фази релационим базама података заснованим на релацији близине".

Више детаља можете пронаћи на http://computing.matf.bg.ac.rs/

детаљнијеВести и дешавања


Активности на семинарима

све вести