Припремна настава за школску 2020/2021. годину

Припремна настава на даљину – НОВИ ЦИКЛУС

детаљније

Најуспешнији решаваоци задатака поводом Дана математике!

Поводом Међународног дана математике (https://www.idm314.org), 14. марта објавили смо занимљиве задатке и припремили вредне награде за решаваоце. Пажљиво смо прегледали сва пристигла решења.

детаљније

Конференција YOURS 2020, 19. мај 2020, Београд

Међународни скуп Young Researcher’s Conference 2020 - ЅОУРС 2020, биће одржан 19. маја 2020. на Београдском сајму. Организатор конференције је Машински факултет Универзитет у Београду уз подршку JAES-а (Journal of Applied Engineering Science). Циљеви конференције су, између осталог, промовисање и подршка научног рада младих истраживача, изградња и ширење мреже мултидисциплинарних истраживачких контаката. Организатори конференције су обезбедили награде за најбоље радове младих истраживача.

Други позив за ЅОУРС 2020 конференцију

Радови се шаљу на adresu office@yours.rs најкасније до 30. априла 2020.
Први аутор рада мора бити истраживач до 35 година старости. Упутства за припрему рада налазе се на страници http://www.engineeringscience.rs/instructions-for-authors

Зборник резимеа са прошлогодишње YOURS конференције као и РАД  награђен новчаном наградом од 1000 ЕУР, могу послужити инспирација и подстицај за учешће на овогодишњој YOURS конференцији.

Више информација о конференцији може се наћи на страници https://www.iipp.rs/konferencija.php?id=3

детаљније

Продужен конкурс УБ за доделу награда за најбољи научноистраживачки и стручни рад студената у 2019. години

Универзитет у Београду сваке године награђује по један најбољи научноистраживачки и стручни рад  студената из сваке групације факултета, израђен у претходној календарској години. На седници Сената 19. фебруара 2020, донета је одлука о расписивању Конкурса за доделу награда за најбољи  научноистраживачки и стручни рад студената у 2019. години.

Текст конкурса

Правилник о награђивању студената може се наћи на страници
http://bg.ac.rs/files/sr/univerzitet/univ-propisi/PravilnikONagradjivanjuStudenata.pdf

Првобитни рок за пријаву радова је био утврђен Конкурсом (30. март 2020), а рок за достављање пријављених радова Универзитету био је 2. април 2020.

Међутим, због ванредног стања у земљи, Ректорски колегијум Универзитета у Београду донео је одлуку о продужењу рока за подношење пријава на конкурс, тако да рок за пријаву истиче 15 дана од дана доношења одлуке о укидању ванредног стања.

С обзиром на продужење рока, молимо заинтересоване студенте да радове, у штампаном и електронском облику, доставе проф. др Зорици Станимировић најкасније 7 дана након доношења одлуке о укидању ванредног стања.

Позивамо студенте Математичког факултета да се пријаве на овај Конкурс.
Подсећамо да је награду за најбољи научноистраживачки и стручни рад студената за 2017. годину у групацији природно-математичких наука добио наш студент Андрија Костић.

Такође, подсећамо да се дипломски, семинарски и други студентски радови који представљају наставну  обавезу, не могу подносити на конкурс. Награђени радови се штампају у посебном зборнику, чији је уредник проректор за науку и објављују се на интернет страници Универзитета.

Евентуална питања у вези са Конкурсом могу се послати на
zoricast[ат]matf.bg.ac.rs.

детаљније

Рад Студентске службе за време ванредног стања

У складу са рестриктивним мерама Владе Републике Србије и препорукама Универзитета у Београду, почев од 23. марта 2020. године, Студентска служба ће издавати документа у папирној форми, само у случају када је то неопходно и нужно.

детаљније

Настава у ванредним околностима

Почев од понедељка 23. 3. 2020. године, студентима Математичког факултета биће омогућено учење на даљину комбинацијом следећих активности:
1. комуникација путем е-порука;
2. постављање писаног или видео материјала;
3. коришћење апликација за интерактивне часове, по важећем распореду часова.

За већину предмета, детаљне информације о организацији наставе у ванредним околностима, студенти већ могу наћи на интернет странама предметних наставника.

Да би настава на даљину била успешно реализована, неопходно је да студенти и наставници редовно прате електронску пошту и обавештења на сајту Математичког факултета. Молимо за стрпљење и разумевање, јер су овакви видови наставе нови за многе наставнике и студенте.

Свима желимо успешан наставак школске године, с надом да ћемо ускоро пребродити ову невољу.

детаљније

Упутства о основним облицима наставе на даљину

Почев од понедељка 23. 3. 2020. године, студентима Математичког факултета је омогућено учење на даљину комбинацијом следећих активности:
1. комуникација путем е-порука;
2. постављање писаног или видео материјала;
3. коришћење апликација за интерактивне часове, по важећем распореду часова.

детаљније

Полагање испита

Предиспитне обавезе и испитни рокови се одлажу до даљњег.

детаљније

Одлуке о раду током ванредног стања

Почев од 15. 3. 2020. године, рад на Математичком факултету је потпуно прилагођен условима ванредног стања.

детаљније

Контакти током ванредног стања

Бројеви телефона фиксне мреже (011) објављени на сајту факултета неће бити доступни за време ванредног стања. Сваког радног дана, у периоду од 9 до 13 сати, су активни следећи контакти:

Студентска служба:
телефон 064 865 0003, е-адреса studentska[at]matf.bg.ac.rs

Односи са јавношћу и опште информације:
телефон 064 865 0085, е-адреса pr[at]matf.bg.ac.rs

детаљнијеВести и дешавања


Активности на семинарима

све вести