Онлајн пријављивање кандидата на конкурс за упис на докторске академске студије - школска 2023/2024. година

Пријављивање кандидата на конкурс за упис на докторске академске студије врши се искључиво онлајн и почиње 3. октобра 2023. године и траје до 18. октобра 2023. године (до 29.59 часова.)

За више информације о упису на докторске академске студије можете посетити страницу https://upis.matf.bg.ac.rs/das/ или нас контактирати путем мејла upis@matf.bg.ac.rs  или телефона на 011 2027 807.

детаљније

Бесплатна обука наставника за извођење наставе на енглеском језику

Фондација Темпус, путем пројекта подржаног од стране Амбасаде САД у Београду, објављује јавни позив за обуку наставника за извођење наставе на енглеском језику на четири универзитета у Србији: Универзитету у Београду, Универзитету у Новом Саду, Универзитету у Нишу и Универзитету у Крагујевцу.

Обуку ће спроведести стручњаци у области англистике на пољима English as a Medium of Instruction (EMI) и English for Specific Purposes (ESP), са искуством у обучавању академског особља и иновативним наставним активностима са горенаведених државних универзитета.

За све додатне информације молимо посетите https://tempus.ac.rs/javni-poziv-besplatna-obuka-za-predavace-na-visokoskolskim-ustanovama-za-izvodjenje-nastave-na-engleskom-jeziku

детаљније

Одбрана докторске дисертације Николе Мутавџића

Одбрана докторске дисертације Николе Мутавџића: „Оцене раста градијента за функције добијене репрезентацијама Пуасоновог типа“, биће одржана 28.09.2023. године у 17 часова у сали 706.

детаљније

Коначна ранг листа кандидата и сатница за упис у прву годину основних академских студија у школској 2023/2024. години

Објављена је коначна ранг листа кандидата за упис у прву годину основних академских студија у школској 2023/2024. години. Листу можете преузети овде.

Објављена је сатница долазака кандидата за упис на основне академске студије. Молимо вас да је прочитате и испоштујете свој термин.

Упис ће бити одржан 26. септембра 2023. године по коначној ранг листи.

Приликом доласка на упис потребно је:

  • донети попуњен индекс у складу са упутством. Индекс је могуће купити и попунити на Факултету.
  • донети две исте фотографије формата 3,5 х 4,5 центиметра и једну исту такву фотографију у електронском облику (под електронским обликом подразумева се фотографија у jpg или png формату (600 dpi) ) додати на портал Веб пријаве у делу ,,Прилагање потребних докумената и преглед приложених”.

Упис ће бити спроведен кроз неколико корака:

     1. Прозивка – одржава се у згради Математичког факултета, Студентски трг 16, IV спрат, испред канцеларије 708.

На прозивци (према унапред дефинисаној сатници)  кандидат бира:  студијски програм  и одговарајући модул на коме има слободних места. Том приликом се одређује статус кандидата (буџет или самофинансирање).

     2. Уплата трошкова уписа и школарине

Приликом попуњавања уплатнице подсећамо све кандидате да обавезно унесу модел плаћања 97 и позив на број који су добили приликом пријављивања на конкурс, и могу га у сваком тренутку видети у веб пријави у делу ,,Ваша листа позива на број - Септембар 2,2023" - Школарина при упису.

Кандидати који претходно нису извршили одговарајуће уплате (за трошкове уписа 1000,00 рсд, универзитетску таксу 100,00 рсд и за самофинансирајуће студенте прва рата школарине у износу од 40.000,00 рсд) моћи ће то да ураде на благајни Факултета (уз провизију од 2%.), која ће за потребе уписа бити у канцеларији 707, IV спрат. Картице се не примају на благајни Факултета.

      3. Провера докумената за упис и упис - канцеларија 708, IV спрат

Након резервације студијског програмам и модула и евентуалне уплате на благајни Факултета врши се провера докумената, уплатница и исправност попуњеног индекса.

      4. Преузимање индекса –  канцеларија 709, IV спрат

После завршеног уписа, кандидати преузимају индексе испред канцеларије.


Више детаља о потребним документима можете пронаћи на сајту https://upis.matf.bg.ac.rs/

детаљније

Одељење за математику, 29. септембер 2023.

Наредни састанак Семинара биће одржан у петак, 29. септембра 2023, у сали 301ф Матматичког института САНУ са почетком у 12.30.

Предавач: Драган Стевановић, Математички институт САНУ

Наслов предавања: REINFORCEMENT LEARNING FOR GRAPH THEORY - CROSS-ENTROPY METHOD AND BASIC GRAPH ENVIRONMENTS
 
Апстракт:
Adam Zsolt Wagner [arXiv:2104.14516] recently showed how reinforcement learning can be applied to construct (counter)examples in graph theory. We will showcase here a more readable, more stable and significantly faster reimplementation of his approach. We further implement several new reinforcement learning environments that cover constructions of simple graphs and trees, their signed variants, and graph with bounded maximum vertex degree. The presented concepts are illustrated by constructing counterexamples for several conjectures from literature
 
Напомена: Предавања се могу пратити на даљину преко линка:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/call/T9XDGChhq8aDcNqmz/qw7wIwci2jv2rdg9I9CrXkm7OJhF_LB8DfjXZp4jTFV
 
Регистрациона форма је доступна на:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/tz97w4Hu4c3unsJ7N

детаљније

Упис у више године студија у школској 2023/2024. години

детаљније

Онлајн пријављивање кандидата на конкурс за упис на мастер академске студије - школска 2023/2024. година

Пријављивање кандидата на конкурс за упис на мастер академске студије врши се искључиво онлајн и почиње 22. септембра 2023. године у 12.00 часова и траје до 5. октобра 2023. године до 12.00 часова.

За више информације о упису на мастер академске студије можете посетити страницу https://upis.matf.bg.ac.rs/mas/  или нас контактирати путем мејла upis[at]matf.bg.ac.rs  или телефона на 011 2027 807.

детаљније

Прелиминарна ранг листа кандидата за упис у прву годину основних академских студија у школској 2023/2024. години

Објављена је прелиминарна ранг листа кандидата за упис у прву годину основних академских студија у школској 2023/2024. години. Листу можете преузети овде.

Писмене приговоре на резултате пријемног испита и прелиминарну ранг листу кандидати могу поднети у среду 22. септембра 2023. године од 11 до 13 часова уписној комисији у канцеларији 707 на четвртом спрату Математичког факултета, Студентски трг 16.

детаљније

Листа кандидата пријављених за полагање пријемног испита у трећем уписном року - Септембар 2, 2023.

Листа кандидата пријављених за полагање пријемног испита у у трећем уписном року - Септембар 2, 2023. налази се на овом линку.

Кандидати за упис на основне студије (сви студијски програми) полажу пријемни испит из математике, који носи 60 бодова. Пријављени кандидати полажу пријемни испит 20. септембра 2023. године са почетком у 11 часова, сала 706, ИВ спрат Математичког факултета.

Подсећамо кандидате који полажу пријемни испит да су у обавези да на место полагања пријемног испита дођу најкасније 60 минута пре заказаног почетка полагања и да са собом понесу своја индетификациона документа (лична карта или пасош) и идентификациони број који су добили мејлом приликом успешно прихваћене пријаве за упис на Математички факултет.

Желимо вам много успеха!

детаљније

Свечани пријем нових студената Математичког факултета

Свечани пријем нових студената Математичког факултета одржаће се у петак 29. септембра 2023. године у 10.00 часова у ВХА (Велики хемијски амфитеатар) у приземљу зграде на Студентском тргу 16, улаз Б.

Позивамо студенте, чланове породица, наставнике и сараднике Факултета да присуствују свечаном пријему.

Списак студент ментора по студијским програмима

детаљније

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести