Сатница долазака кандидата на прозивку за упис на основне академске студије

Објављена је сатница долазака кандидата на прозивку за упис на основне академске студије. Молимо вас да је прочитате и испоштујете свој термин.


Упис ће бити одржан 4. и 5. јула 2023. године  по коначној ранг листи која ће бити објављена 3. јула 2023. године до 18.00 часова.
Приликом доласка на упис потребно је:

  • донети попуњен индекс у складу са упутством. Индекс је могуће купити и попунити на Факултету.

  • донети две исте фотографије формата 3,5 х 4,5 центиметра и  једну исту такву фотографију у електронском облику (под електронским обликом подразумева се фотографија у jpg или png формату (600 dpi) ) додати на портал Веб пријаве у делу ,,Прилагање потребних докумената и преглед приложених”.

Упис ће бити спроведен кроз неколико корака:

    1. Прозивка – одржава се у згради Математичког факултета, Студентски трг 16, IV спрат, сала 706.

На прозивци (према унапред дефинисаној сатници)  кандидат бира:  студијски програм  и одговарајући модул на коме има слободних места. Том приликом се одређује статус кандидата (буџет или самофинансирање) и резервише место (за кандидата).
Резервација места у додељеном статусу траје 60 минута и за то време кандидат би требало да се упише. Ако се кандидат не упише у том временском периоду, резервација се брише и кандидат губи могућност уписа на претходно изабрани студијски програм и модул. У том случају кандидат се може вратити на прозивку – ако је прозивка још актуелна. Сат времена је довољно времена за све кораке који следе до уписа.

     2.  Уплата трошкова уписа и школарине

Приликом попуњавања уплатнице подсећамо све кандидате да обавезно унесу модел плаћања 97 и позив на број који су добили приликом пријављивања на конкурс, и могу га у сваком тренутку видети у веб пријави у делу ,,Ваша листа позива на број - Јун 2023" - Школарина при упису.

Кандидати који претходно нису извршили одговарајуће уплате (за трошкове уписа 1000,00 рсд, универзитетску таксу 100,00 рсд и за самофинансирајуће студенте прва рата школарине у износу од 40.000,00 рсд) моћи ће то да ураде на благајни Факултета (уз провизију од 2%.), која ће за потребе уписа бити у сали 718, IV спрат. Картице се не примају на благајни Факултета.

     3. Провера докумената за упис и упис - сала 718, IV спрат

Након резервације студијског програмам и модула и евентуалне уплате на благајни Факултета врши се провера докумената, уплатница и исправност попуњеног индекса.

     4. Преузимање индекса  –  сала 710, IV спрат
После завршеног уписа, кандидати преузимају индексе испред канцеларије.

Више детаља о потребним документима можете пронаћи на сајту https://upis.matf.bg.ac.rs/

детаљније

Семинар за рачунарство и примењену математику, 4. јул 2023.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 4. јула 2023, у сали 301ф Математичког института САНУ са почетком у 14.15.
 
Предавач: Рака Јовановић, Qatar Environment and Energy Research Institute, Doha, Qatar
 
Наслов предавања: МАТХЕУРИСТИЧКА ПРЕТРАГА ФИКСИНИМ СКУПОМ (MATHEURISTIC FIXED SET SEARCH)
 
Апстракт: Many real world problems are presented best and easiest using mixed-integer programming (MIP) formulations. An issue is that standard MIP solvers usually cannot solve problem instances corresponding to real-world applications of the model within a reasonable time limit. In this presentation, the problem is addressed by extending the fixed set search to a matheuristic (MFSS) setting. To be exact, MFSS combines MIP and a heuristic approach. The proposed method avoids the complexity of a versatile metaheuristic implementation and manages to solve larger problems than the corresponding MIP. The inspiration for the FSS is the fact that generally high-quality solutions, for a specific problem instance, have many common elements. The FSS is a novel population-based metaheuristic, its idea is to generate new solutions that contain such elements. In essence, these elements, the fixed set, are included in the solutions that will be generated and the computational effort is dedicated to complete the partial solution or, in other words, "filling in the gaps". In this presentation, the MFSS will be illustrated on two classical combinatorial optimization problems based on the knapsack problem. In addition, the effectiveness of the MFSS is shown on the practical problem of scheduling E-Bus in public transport.
 
Напомене: Регистрациона форма за учешће на Семинару је доступна на линку:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/call/wnz6oyxsQsy29LfJA/MjQ__eH607WeAL9X7IFtUI98xdQQgVkp-ljiEKPPfXr

Уколико желите само да пратите предавање без могућности активног учешћа, пренос је доступан на линку:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/YoqHWKALRkRTbK9So

детаљније

Прелиминарна ранг листа кандидата за упис у прву годину основних академских студија у школској 2023/2024. години

Објављена је прелиминарна ранг листа кандидата за упис у прву годину основних академских студија у школској 2023/2024. години. Листу можете преузети овде.

Писмене приговоре на резултате пријемног испита и прелиминарну ранг листу кандидати могу поднети у петак 30. јуна 2023. године од 11 до 13 часова уписној комисији у канцеларији 707 на четвртом спрату Математичког факултета, Студентски трг 16.

  • Студирање на буџету кандидати могу остварити уколико су остварили законски минимум за упис истог, тачније минимално 51 поен.
  • Студирање у статусу самофинасирања кандидати могу остварити уколико су остварили законски минимум за упис истог, тачније минимално 30 поена.
детаљније

Решења задатака са пријемног испита

Решења задатака са пријемног испита Математичког факултета можете погледати овде.

детаљније

Пријемни испит 28. јун 2023. године

У хали 1 Београдског сајма, у 11.00 часова почео је пријемни испит из математике Математичког факултета.

На Математички факултет Универзитета у Београду пријавило се 526 кандидата који конкуришу за упис на једно од 435 места.

 

детаљније

Распоред седења на пријемном испиту

Драги кандидати, будуће колеге, објављен је распоред седења на пријемном испиту и може се погледати овде.

Подсећамо кандидате који полажу пријемни испит да су у обавези да на место полагања пријемног испита дођу најкасније 60 минута пре заказаног почетка полагања и да са собом понесу своја индетификациона документа (лична карта или пасош) и идентификациони број који су добили мејлом приликом успешно прихваћене пријаве за упис на Математички факултет.

Пријављени кандидати полажу пријемни испит 28. јуна 2023. године са почетком у 11 часова у Хали 1, Београдског сајма.

Желимо вам много успеха!

детаљније

Списак тема мастер радова одобрених на 405. седници ННВ-а одржаној 23.06.2023. године.

Списак тема мастер радова одобрених на 405. седници ННВ-а одржаној 23.06.2023. године.

детаљније

Коначна листа кандидата пријављених за полагање пријемног испита у школској 2023/2024. години

Коначна листа кандидата пријављених за полагање пријемног испита у школској 2023/2024. години налази се на овом линку.

Кандидати за упис на основне студије (сви студијски програми) полажу пријемни испит из математике, који носи 60 бодова. Пријављени кандидати полажу пријемни испит 28. јуна 2023. године са почетком у 11 часова у Хали 1, Београдског сајма.

Подсећамо кандидате који полажу пријемни испит да су у обавези да на место полагања пријемног испита дођу најкасније 60 минута пре заказаног почетка полагања и да са собом понесу своја индетификациона документа (лична карта или пасош) и идентификациони број који су добили мејлом приликом успешно прихваћене пријаве за упис на Математички факултет.

Желимо вам много успеха!

детаљније

Семинар Катедре за рачунарство и информатику, 27. јун 2023.

Наредни састанак Семинара биће одржан онлајн у уторак, 27. јуна 2023. са почетком у 10 часова.

Предавач: Невена Ћирић

Наслов предавања: СВЕОБУХВАТНИ ПРЕГЛЕД И ПОРЕЂЕЊЕ ПОСТОЈЕЋИХ ПРЕДИКТОРА НЕУРЕЂЕНОСТИ ПРОТЕИНА СА АНАЛИЗОМ МОГУЋНОСТИ РЕТРЕНИРАЊА МОДЕЛА
 
Апстракт је доступан на адреси:
http://computing.math.rs/files/2023-06-27-nevena-ciric.pdf
 
Линк за приступ предавању на Wебеx платформи:
http://computing.math.rs/meet

детаљније

Списак кандидата пријављених за полагање пријемног испита у школској 2023/2024. години

Листа кандидата пријављених за полагање пријемног испита у школској 2023/2024. години налази се на овом линку.

Уколико кандидати имају примедбе на тачност података, могу их поднети у писаној форми у понедељак, 26. јуна 2023. године од 11 до 13 часова у канцеларији 707, на IV спрату, Студентски трг 16.

Кандидати за упис на основне студије (сви студијски програми) полажу пријемни испит из математике, који носи 60 бодова. Пријављени кандидати полажу пријемни испит 28. јуна 2023. године са почетком у 11 часова у Хали 1, Београдског сајма.

Подсећамо кандидате који полажу пријемни испит да су у обавези да на место полагања пријемног испита дођу најкасније 60 минута пре заказаног почетка полагања и да са собом понесу своја индетификациона документа (лична карта или пасош).

Желимо вам много успеха!

детаљније

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести