MATF Hackathon 2023. u organizaciji Studentske unije matematičara - SUMA

MATF Hackathon 2023

Vreme je za novo programersko takmičenje!

Studentska unija matematičara “SUMA” organizuje treći po redu MATF Hackathon 2023.

MATF Hackathon 2023 je 24-časovno programersko takmičenje koje će se održati 8. i 9. aprila 2023, i to po prvi put uživo! To znači da sve takmičare očekuje uzbudljiva i nezaboravna noć na fakultetu, koja će biti značajan iskorak u vašem razvojnom putu programera!

Prvi korak predstavljaju kvalifikacije, koje će se održati 2. aprila 2023. u online formatu. Svi prijavljeni timovi će davati odgovore na postavljena pitanja iz opšteg znanja o programiranju i matematici, kao i na pitanja koja su usko vezana za temu takmičenja.

Deset najbolje plasiranih timova će nakon kvalifikacija imati priliku da se takmiče u finalu gde će svoja znanja, veštine, kreativnost i timski rad moći da iskoriste u realnom okruženju i na realnom problemu. Cilj takmičenja je da je mladi i entuzijastični timovi za kratko vreme dizajniraju i izrade softversko rešenje na zadatu temu. Klikom na dugme “Prijavi se!”, pored značajnog iskustva, dobijate i priliku da osvojite neku od vrednih nagrada. Naime, za prvo mesto, obezbeđena je nagrada u vrednosti od 100000 dinara, za drugo mesto 60000 dinara, a za trećeplasiranu ekipu, nagrada u vrednosti od 40000 dinara.

Pored toga, timovi će u toku izrade svojih rešenja imati podršku i pomoć IT stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u svojim oblastima, u vidu konsultacija. Takmičari mogu koristiti tehnologije po izboru, sve dok ta tehnologija može da isprati zahteve zadatog zadatka. Tema ovogodišnjeg takmičenja je za sada tajna, a biće otkrivena na sam dan takmičenja.

Forma za prijavu se nalazi na sledećem linku, a prijave su otvorene do 30. marta 2023. godine u 23:59. Sve neophodne informacije vezane za takmičenje u narednom periodu možete naći na našem sajtu https://www.sumamatf.rs/ i Instagram profilu @suma_matf.

Kvalitetan programer svoj put gradi iskustvom, šireći svoje vidike. Neka zato MATF Hackathon 2023 bude vaš naredni stepenik!

Čekamo vas!



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.