Otvoren poziv za prijavu za Erazmus + studentske prakse, rok za prijavu 18. decembar 2022.

Univerzitet u Beogradu je otvorio poziv za prijavljivanje za realizaciju individualne mobilnosti u okviru Ključne akcije 103 Erazmus + programa mobilnosti studenata za odlazak na stučne prakse (student mobility for traineeships).

U okviru Ključne akcije 103 (mobilnost u zemljama EU i Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Severnoj Makedoniji i Turskoj) studenti UB mogu da konkurišu za realizaciju mobilnosti u okviru programa stručne prakse na partnerskim institucijama u inostranstvu ili drugim organizacijama, kako je precizirano u otvorenom pozivu na platformi MobiON.

Prijave se vrše isključivo preko onlajn platforme Univerziteta u Beogradu MobiON (https://mobion.bg.ac.rs/). Na MobiON platformi, u delu OPEN CALLS u padajućem meniju treba izabrati opciju "Outgoing student mobility for traineeship: I'm a student at Uinversity of Belgrade interested in student mobility for traineeship". Studenti sami pronalaze odgovarajuce institucije na kojima bi realizovale praksu.

Napominjemo da mobilnost studenata u okviru ovog poziva može biti realizovana zaključno sa 31. oktobrom 2023. godine (odlazak, boravak od minimalno 2 meseca i povratak), ali ne posle ovog datuma. Rok za podnošenje prijava na MobiON platformi ističe 18. decembra u 23.59 časova.

Dodatne informacije o studentskim praksama, uslovima i neophodnoj konkursnoj dokumentaciji, kao i prijavni formular, dostupni su na stranicama

https://erasmusplus.rs/stipendije/erasmus-plus-studentske-razmene-i-prakse/

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/how-to-apply/ka103/required-documents-ka103-outgoing-students-for-traineeships

Za dodatne informacije zainteresovani studenti se mogu obratiti prof. Dragani Ilić (dilic[at]matf.bg.ac.rs), prof. Zorici Stanimirović (zoricast[at]matf.bg.ac.rs) ili prof. Bojani Milošević
(bojana[at]matf.bg.ac.rs).Nažalost nije moguće ostaviti komentar.