Семинар за рачунарство и примењену математику, 1. новембар 2022.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак 1. новембра 2022, у сали 301ф Математичког института САНУ са почетком у 14.15.

Предавач: доц. др Павле Милошевић, Факултет организацоних наука

Наслов предавања: ГЕНЕРАЛИЗАЦИЈЕ ИНТУИЦИОНИСТИЧКИХ ФАЗИ СКУПОВА И IFS-IBA ПРИСТУП

Апстракт предавања:
У првом делу предавања, акценат ће бити стављен на најбитније генереализације интуиционистичких фази скупова (IFS), као и уопштења операција над њима. Теорија IFS представља надоградњу на класичну теорију фази скупова, будући да IFS садржи информације и о припадности и о неприпадности елемента скупу. У литератури је предложено више генерализација IFS са различитим математичким својиствима и могућностима за примену. Такође, одређене генерализације предстрављају основу за терминолошку дебату о ваљаностима назива поједних приступа.

Други део предавања ће се односити на увођење интерполативне Булове алгебра (IBA) у теорију IFS и то кроз два различита приступа: уопштење IFS коришћењем IBA са идејом очувања интуиционистичких својстава приступа (IFS-IBA приступ) и уопштење Лиуових генерализованих IFS коришћењем IBA са идејом да се очувају Булова својства (L-BFS IBA приступ). У оквиру предложених приступа испитаће се валидност закона искључења трећег, контрадикције и двоструке негације. Такође, пажња ће бити посвећена различитим могућностима.

Напомена: Састанак Семинара се може пратити на даљину преко линка
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/YoqHWKALRkRTbK9So

За активно учешће неопходна је регистрација преко линка:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/call/wnz6oyxsQsy29LfJA/MjQ__eH607WeAL9X7IFtUI98xdQQgVkp-ljiEKPPfXr


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести