Danubius Young Scientist Award, рок за пријаву 15. април 2024.

Аустријско савезно министарство за науку, истраживање и привреду и Институт за Дунавску регију и Централну Европу и ове године додељује Danubius Young Scientist Award https://www.bg.ac.rs/danubius-young-scientist-award-2024/.

Предвиђено је 14 награда за по једног младог научника/научницу из по једне земље чланице Европске стратегије за Дунавску регију: Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Чешке, Хрватске, Мађарске, Молдавије, Немачке, Словеније, Румуније, Словачке, Србије и Украјине. Награда износи 1.350,00 ЕУР по добитнику/добитници. У овој години, на конкурс се могу пријавити сви кандидати који су завршили докторске или мастер студије након 1. јануара 2019. године.
Више информација о условима  конкурса може се наћи на страници
https://www.idm.at/activities/awards/danubius-young-scientist-award/
 
Пријаве се могу поднети искључиво у електронском формату на адресу nauka[at]rect.bg.ac.rs до 15. априла 2024. године. Кандидата/кандидаткињу предлаже његова/њена матична чланица Универзитета у Београду: факултет или институт. Пријаве морају бити на енглеском и у електронском формату. Пријаве послате директно Дунавској ректорској конференцији неће бити разматране.
Молимо заинтересоване кандидате да до 10. априла пошаљу мејлом пријаву проф. Драгани Илић (dragana.ilic[at]matf.bg.ac.rs) и проф. Зорици Станимировић (zorica.stanimirovic[at]matf.bg.ac.rs).
 
Жири Универзитета у Београду ће размотрити приспеле пријаве са факултета и института и проследити пет најбољих радова са различитих јединица Универзитета у Београду међународном жирију који ће донети коначну одлуку. Највише рангирани кандидат из сваке земље ЕУ стратегије за Дунавску регију ће бити добитник или добитница награде.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести