Предавања у НТП Београд о сарадњи науке и привреде, 22. април 2024.

Научно-технолошки парк Београд организује предавање под називом "Сарадња науке и привреде: Од академске изврсности до индустријске применљивости кроз трансфер технологије", које ће бити одржано 22. априла са почетком у 10 часова у НТП Београд, Вељка Дугошевића 54.

Предавања имају за циљ да пренесу знања и директна искуства у области управљања интелектуалном својином (IP) у истраживачким пројектима и заједничким пројектима са привредом. Своје искуство пренеће следеће говорнице:

· Љиљана Кундаковић, водећи сарадник за научно-техничку сарадњу на Институту за биолошка истраживања "Синиша Станковић", и

· Natascha Eckert, глобални руководилац сарадње са универзитетима у Siemens AG.

Љиљана Кундаковић ће говорити о основним пинципима управљања заштитом интелектуалне својине у истраживачким пројектима, о импликацијама заједничког власништва над IP, трансферу и лиценцирању резултата пројекта. Посебно ће бити речи о специфичним захтевима програма Horizon Europe и Фонда за науку (IPR одредбе, експлоатација и ширење уговора о гранту и конзорцијуму).

У другом делу гошћа из Siemens-а, Natascha Eckert, ће истаћи важне аспекте у сарадњи науке и привреде из угла велике корпорације - основне принципе сарадње са факултетима, универзитетима и научницима, са посебним фокусом на уговоре, спонзорисана и сарадничка истраживања.

Агенда

Пријаве за учешће су обавезне, а пријављивање се врши до петка 19. априла у 15 часова на следећем линку 

https://forms.gle/U3ACRjxen1LpmAoH7


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести