М3, МАЈ - МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ, обавештење

Центар за промоцију науке (http://www.cpn.rs/) у сарадњи Математичким институтом САНУ и  Математичким факултетом први пут организује националну научнопопуларну манифестацију "Мај месец математике".
Овим иновативним приступом жеља нам је да покажемо широј јавности да математика не мора да буде неразумљива и тешка и да је она свуда око нас.
Пројекат ће обухватити целу територију Србије, укључујући шест регионалних универзитетских центара: Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Косовску Митровицу и Нови Пазар.
Кроз разне активности током маја посетиоци ће моћи да упознају математику на несвакидашњи и интерактиван начин. План дешавања биће накнадно објављен на интернет презентацији Центра за промоцију науке (http://kalendar.cpn.rs/).
Типови програмских активности су:
- стручна предавања и панел-дискусије,
- гостовања,
- радионице,
- изложбе,
- експонати,
- конкурси,
- такмичења,
- издаваштво и медијска продукција, представљања нових издања и разноврсни сценски наступи.

Конференција за штампу поводом ове манифестације одржаће се у среду 25. априла 2012. у 12 сати у Медија центру (http://m3.cpn.rs/novinari/).

Свечано отварање манифестације "Мај месец математике" одржаће се у Свечаној сали САНУ, Кнез Михаилова 35, у петак 27. априла у 12 сати. На свечаном отварању гостима ће се обратити академик Никола Хајдин, председник САНУ, др Гинтер Циглер, Институт за математику, Берлин
http://www.math.fu-berlin.de/
познати математичар, популаризатор науке и међународни покровитељ манифестације, проф. др Бранко Ковачевић, ректор Универзитета у Београду, проф. др Зоран Марковић, директор Математичког института САНУ и мр Александра Дрецун, директорка Центра за промоцију науке.

Сајт манифестације М3:
http://m3.cpn.rs/


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести