Семинар за Биоинформатику, 7. март 2012.

У среду, 7. марта, са почетком у 18 сати, у сали 718 на Математичком факултету Универзитета у Београду, у оквиру семинара Биоинформатика биће одржано предавање Проф. др Љиљане Колар-Анић са темом "Осцилаторни процеси".

Осцилаторни процеси су део нашег живота и предмет су изучавања многих наука. Циљ овог предавања је да, у најкраћим цртама, на конкретним примерима, повеже базична знања из различитих научних области неопходна за објашњење овог феномена, његовог моделирања и евентуалне примене.

Др Љиљана Колар-Анић је редовни професор Факултета за физичку хемију Универзитета у Београду. Предаје "Статистичку термодинамику" и "Динамику нелинеарних процеса". На докторским студијама задужена је за наставу из предмета: "Осцилаторни процеси у хемијским, физичкохемијским и биолошким системима", "Моделирање и симулација сложених процеса"

http://www.ffh.bg.ac.rs/doktorske_modeliranje_i_simulacija.html

као и "Биофизичка  хемија и самоорганизација неравнотежних система". Била је руководилац више пројеката из области "Нелинеарних наука". Тренутно је руководилац националног Пројекта 172015: "Динамика нелинеарних физичкохемијских и биолошких сиситема са моделирањем и предвиђањем њихових понашања под неравнотежним условима". Основни интерес њеног научног рада су: "Статистичка термодинамика", "Неравнотежна термодинамика", "Хемијска кинетика", "Динамика и самоорганизација неравнотежних процеса", "Стохастичка анализа процеса, нуклеација, адсорпција".




Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести