Предавања младих математичара - доктораната у Берлину и Кембриџу, 24. децембар 2015.

Наше младе колеге Ана Ђурђевац и Михаило Цекић, који су тренутно на докторским студијама у иностранству, одржаће предавање 24. децембра 2015. од 13 часова у сали 301ф Математичког института САНУ.

Предавач: Ана Ђурђевац, BMS, Freie Universität Berlin

Наслов предавања: Параболичке парцијалне диференцијалне једначине на покретним хиперповршима са случајно променљивим коефицијентима

Апстракт: Биће анализирана парцијална диференцијална једначина адвекције и дифузије са случајно променљивим коефицијентима на датој покретној хиперповрши. Поред доказа егзистенције и јединствености решења, биће разматрана и регуларност решења.



Предавач: Михајло Цекић, Универзитет у Кембриџу

Наслов предавања: Проблем Калдероновог типа за конексије и холономија

Апстракт: Да ли Дирихле-у-Нојман пресликавање на Римановој многострукости одређује метрику до на дифеморфизам? Ово питање је познато као Калдеронов проблем и отворено је за многострукости димензије веће од два. Адаптација овог проблема за конексије на векторским раслојењима и укрштени Лапласијан поставља слично питање, где је конексија одређена до на ‘gauge’. На предавању ће бити речи о приступу потоњем проблему који је дао највише резултата до сада, тзв. “Limiting Carleman weights”, али и једном алтернативном приступу у случају равне конексије заснованом на принципу јединствености продужења за елиптичне једначине и холономији.
Предавање је замишљено као наставак предавања одржаног у септембру, али ће све неопходне дефиниције бити изнете на почетку, тако да ће предавање у највећој мери бити самостално.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести