Семинар Катедре за рачунарство и информатику, 12. новембар 2015.

Наредни састанак Семинара биће одржан у четвртак, 12. новембра 2015. у сали 718 Математичког  факултета са почетком у 18 часова.

У оквиру семинара Катедре, овог четвртка биће одржана стручна трибина на тему праксе из рачунарства.

Предавач: Петар Величковић

Наслов предавања: Праксе из рачунарства - први кораци професионалца: пријаве, интервјуи и искуства

Апстракт: Праксе представљају шему која је учинила будућим рачунарским научницима (поготово програмерима) врло олакшан улаз на компетитивно тржиште послова. Оне представљају могућност да се, још током студија, на кратак период (2-3 месеца) студенти директно укључе у рад компанија које их интересују, што углавном са собом доноси и сигурну понуду за посао по завршетку.

Поред овога, праксе потенцијално нуде и многе друге погодности: компетитивне услове рада, прилике за путовања у највеће светске центре технологије, рад на (hard/soft)веру који је критичан за рад  компаније, као и генерално побољшање личних способности. Ови концепти можда делују недостижно неким студентима из Србије. Овим предавањем жеља је да се, пре свега, демистификује цео процес: од процеса пријављивања, преко интервјуа, све до самог рада на праксама - и да се покаже да наши студенти имају сасвим довољна знања за исте.

Области о којима ће бити говора су развој софтвера и тестирање (MDCS, Google), истраживачки рад (University of Cambridge), хардверско програмирање за FPGA платформе (Altera), као и функционално  програмирање за развој софтвера у финансијском сектору (Jane Street Capital).

О предавачу: Петар Величковић је завршио Математичку гимназију у Београду 2012. године, а основне студије рачунарских наука на Универзитету Кембриџ 2015. године, са троструком првом класом и бронзаном медаљом на ACM-ICPC NWERC студентском такмичењу из програмирања. Тренутно се бави истраживачким радом из области машинског учења и биоинформатике, са објављеним радом у Оксфордском часопису Journal of Complex Networks.

Више информација о семинару може се наћи на страни
http://computing.matf.bg.ac.rs


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести