Danubius Young Scientist Award 2015

Аустријско министарство за науку и истраживање и Институт за Дунавску регију и Централну Европу додељују по други пут 'Danubius Young Scientist Award'. Жеља Министарства је да подстакне младе научнике/научнице да истраже питања и теме које су специфично везане за Дунавску регију. Предвиђено је 14 награда за по једног младог научника/научницу из по једне земље чланице Европске стратегије за Дунавску регију: Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Чешке, Хрватске, Мађарске, Молдавије, Немачке, Румуније, Словачке, Србије и Украјине. Награда износи 1.200,00по добитнику/добитници.

На конкурс се шаљу следећа документа:

а) извод научног рада кандидата/кандидаткиње дужине 3 до 5 страница (на пример: докторске дисертације, научног дела или публикације и сл, на енглеском),

б) изјава дужине половине странице у којој се објашњава значај рада кандидата/кандидаткиње за Дунавску регију, односно значај изван националног оквира (на енглеском),

ц) биографија кандидата/кандидаткиње (максимално 3 странице, на енглеском),

д) копија документа који потврђује највишу академску титулу (као потврда да је испуњен критеријум да није прошло више од 5 година након стицања докторске дипломе; овај документ не мора да буде на енглеском).

Кандидата/кандидаткињу предлаже његова/њена матична чланица Универзитета у Београду: факултет или институт. Пријаве морају бити на енглеском и у електронском формату, а сви заинтересовани са Математичког факултета пријаве, са свим неопходним документима, треба да доставе у деканат најкасније до 4. марта.

Пријаве послате директно Дунавској ректорској конференцији неће бити разматране.

Жири Универзитета у Београду ће размотрити приспеле пријаве и проследити три најбоља рада са различитих јединица Универзитета у Београду међународном жирију који ће донети коначну одлуку. Највише рангирани кандидат из сваке земље ЕУ стратегије за Дунавску регију ће бити добитник или добитница награде.

Ближи услови конкурса


Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести