Пројекти у оквиру Erasmus Mundus програма

У оквиру Erasmus Mundus Action 2 програма мобилности студената и универзитетског особља, отворени су конкурси за подношење пријава за учешће у програмима размене студената, наставног и ненаставног особља.

Пројекти који се изводе у оквиру Акције 2 овог програма омогућавају међусобну мобилност студената на свим нивоима студија, наставног и ненаставног особља партнерских институција.

У оквиру ових пројеката обезбеђене су одговарајуће стипендије за учеснике размене, а покривени су и трошкови школарине (за оне студенте који на размени бораве више од 10 месеци), трошкови пута и обавезног здравственог осигурања.

Тренутно се на Универзитету у Београду изводи пет Erasmus Mundus Action 2 пројеката: Basileus IV, JoinEU-SEE IV, EUROWEB, ERAWEB и SIGMA, а више детаља о самом програму и пројектима доступно је на следећем линку:

http://www.bg.ac.rs/sr/saradnja/erasmus-mundus/action2.php

Презентација пројеката BASILEUS, JoinEU-SEE и SIGMA биће одржана у петак, 14. децембра 2012. године, у Ректорату Универзитета у Београду (Свечана сала), са почетком у 10 часова.

У периоду од 12 до 15 часова, студенти и сви заинтересовани, биће у могућности да се у току појединачних инфо сесија директно код европских партнера распитају о могућностима за размену. Штандови ће бити постављени у холу Ректората (Студентски трг 1).


Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести