Поздравна реч Декана

Драги посетиоци, изузетна ми је част и задовољство што са вама могу да поделим понос свих нас који смо део колектива Математичког факултета.    
   
Преко 6000 дипломираних математичара, преко 700 магистара, бројни специјализанти и преко 400 доктора наука, који заузимају значајна места у бројним институцијама, државним службама, научноистраживачким институцијама, компанијама и школама како у земљи, тако и у иностранству показатељи су квалитета по којем је Математички факултет најпрепознатљивији.

Наставни план и програм Факултета протеклих година се интензивно мењао, а приоритет нам је био да се сви нивои студија учине ефикаснијим и актуелнијим, имајући у виду савремена дешавања у високом образовању у свету. У томе смо и успели.

Поносни смо што можемо рећи да на нашем Факултету раде професори чији су научни успеси изванредни. Они пред студенте, већ од њихових првих корака на Факултету, стављају изазове и инспиришу их да померају сопствене границе у размишљању и учењу.

Већ дужи низ година улажемо изузетно много енергије и пре свега властитих средстава у развој међународне сарадње. Међународни пројекти, сарадње са иностраним универзитетима, студијски боравци, предавања наших наставника и сарадника у иностранству, као и иностраних на нашем Факултету, објављени радови у међународним часописима, учешће на међународним конференцијама, само су неки од видљивих ефеката те сарадње.

Укључивање у европску и светску академску заједницу резултирало је успесима наших студената на међународним такмичењима. По правилу, они су  на високим местима на ранг листама, а већ неколико година уназад одређени број дипломираних студената последипломске студије наставља у земљама у иностранству. То је свакако за похвалу, али исто тако постоји тежња да се млади људи након усавршавања у иностранству врате у земљу. Стога, не изненађује пракса Математичког факултета да се посвећује велика пажња подмлађивању кадра и старању о научном стасавању асистената и сарадника у настави.

Циљеви које имамо пред собом могу се достићи само уколико се испоштује неколико важних задатака међу којима су организационо и институционално јачање, јачање професионализма, одговорности, препознатљивости и лојалности, а од успеха у реализацији ће зависити наш даљи развој и положај у друштву.

Надамо се да ћете на овим електронским страницама моћи да нађете све потребне информације у вези са програмима и могућностима које пружа Математички факултет.

Уколико размишљате да нам се придружите, охрабрујем вас да нас посетите, поразговарате са професорима и студентима, а они ће вам радо одговорити на питања.

За крај бих још додао да нас, за све што не можете наћи на сајту, можете и лично контактирати, а ми ћемо вам радо изаћи у сусрет.

Наш Факултет је ту да се постара да постанете образовани, ефикасни у обављању послова и професионалци који могу да испоштују све оне захтеве које намеће данашње тржиште.

Декан Математичког факултета


Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести