Danubius Young Scientist Award, рок за пријаву 15. април 2024.

Аустријско савезно министарство за науку, истраживање и привреду и Институт за Дунавску регију и Централну Европу и ове године додељује Danubius Young Scientist Award https://www.bg.ac.rs/danubius-young-scientist-award-2024/.

Предвиђено је 14 награда за по једног младог научника/научницу из по једне земље чланице Европске стратегије за Дунавску регију: Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Чешке, Хрватске, Мађарске, Молдавије, Немачке, Словеније, Румуније, Словачке, Србије и Украјине. Награда износи 1.350,00 ЕУР по добитнику/добитници. У овој години, на конкурс се могу пријавити сви кандидати који су завршили докторске или мастер студије након 1. јануара 2019. године.
Више информација о условима  конкурса може се наћи на страници
https://www.idm.at/activities/awards/danubius-young-scientist-award/
 
Пријаве се могу поднети искључиво у електронском формату на адресу nauka[at]rect.bg.ac.rs до 15. априла 2024. године. Кандидата/кандидаткињу предлаже његова/њена матична чланица Универзитета у Београду: факултет или институт. Пријаве морају бити на енглеском и у електронском формату. Пријаве послате директно Дунавској ректорској конференцији неће бити разматране.
Молимо заинтересоване кандидате да до 10. априла пошаљу мејлом пријаву проф. Драгани Илић (dragana.ilic[at]matf.bg.ac.rs) и проф. Зорици Станимировић (zorica.stanimirovic[at]matf.bg.ac.rs).
 
Жири Универзитета у Београду ће размотрити приспеле пријаве са факултета и института и проследити пет најбољих радова са различитих јединица Универзитета у Београду међународном жирију који ће донети коначну одлуку. Највише рангирани кандидат из сваке земље ЕУ стратегије за Дунавску регију ће бити добитник или добитница награде.


Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести