Семинар за рачунарство и примењену математику, 22. октобар 2013.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 22. октобра 2013. са почетком у 14:15 у сали 301ф, Математичког института САНУ.

Предавач: Гордана Радивојевић, Братислав Лазић, Горана Шормаз, Павле Костић, Факултет организационих наука, Београд

Наслов предавања: ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМ ЗА НАДЗОР И УПРАВЉАЊЕ НАПЛАТОМ ПУТАРИНЕ

Садржај: У раду је описан информациони систем за надзор и управљање наплатом путарине - TMSS, који представља централни ниво хијерархијски организованог система.

Основне функције TMSS-а су комуникациона интеграција са интерним и екстерним системима, надзор и управљање, и аналитика и извештавање о комплетном систему наплате путарине.

Систем је развијен на савременој Oracle Fusion Middleware технолошкој платформи, која обухвата Business Intelligence i Data Warehousing, и обезбеђује високе перформансе рада у реалном времену.

Модел података је имплементиран као мешавина трансакционог и аналитичког модела. У раду су описани основни модули и ефекти досадашње примене система, са посебним освртом на аналитику извештавање о раду система наплате путарине.

Кључне речи: Informacioni sistem, Nadzor i upravljanje, Naplata putarine, Data Warehousing, Business Intelligence, Data Analytics.


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести