Семинар за рачунарство и примењену математику, 15. октобар 2013.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 15. октобра 2013. са почетком у 14:15 у сали 301ф, Математичког института САНУ.

Предавач: др Милош Миловановић, Факултет организационих наука, Београд

Наслов предавања: ПРИМЕНА "CBIR" ТЕХНИКА У БИОМЕТРИЈСКОЈ ИДЕНТИФИКАЦИЈИ ОСОБА НА ОСНОВУ ХОДА

Садржај: Људски ход је биометријски модалитет који има велики потенцијал за потребе идентификације. Њега одликују неинвазивност и неинтрузивност, што посебно погодује примени у условима технологија присмотре. Упркос томе, практична примена биометријских технологија заснованих на људском ходу и даље заостаје за добро установљеним модалитетима попут отиска прста, лица или дужице ока. Главни разлог је недостатак одговарајућег приступа који би омогућио стабилну примену у реалним условима.

Циљ овог рада је предлог новог поступка за препознавање особа на основу хода, заснованог на структурном осветљењу и техникама за претрагу слика на основу садржаја. Основна идеја је да се секвенца људског хода може представити као једна непомична 2D слика. На основу добијених резултата може се закључити да предложени поступак одликује висок степен робусности као и висока прецизност у препознавању.

Кључне речи: Препознавање особа на основу хода, Биометрија, CBIR, Microsoft Kinect


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести