Свемир 2.0 у Београду: Предавачко-трибински програм у Дому омладине, среда 22.јун

Large Synoptic Survey Telescope (LSST) један је од најамбициознијих астрономских пројеката данашњице. Србија је међу ретким земљама у Европи која је од самог почетка укључена у LSST пројекат, стога се у Београду од 20. до 24. јуна одржава престижна међународна конференција "LSST@Europe2".

Захваљујући томе, имамо невероватну прилику и част да чујемо у Београду предавање познатог светског астрофизичара са Универзитета у Вашингтону, Ендру Конолија под називом ”Откривање историје свемира”, који ће нам говорити о томе на који начин ће револуционарни LSST телескоп писати нову историју свемира.

Након предавања уследиће трибина на којој ће говорити научници са ових простора укључени у LSST пројекат, др Жељко Ивезић и др Марио Јурић, такође са Универзитета у Вашингтону, као и др Дарко Јевремовић са АОБ, координатор за LSST испред Србије.

Предавачко-трибински програм заказан је за 22. јуни за 20 часова у Дому омладине, сала Американа, у организацији Центра за промоцију науке, Астрономске опсерваторије у Београду и Математичког факултета Универзитета у Београду.



Више детаља истражите на линковима:
http://elementarium.cpn.rs/naucni-krug/svemir-2-0-u-beogradu/
http://elementarium.cpn.rs/naucni-krug/vrhunski-astronomski-skup-u-beogradu/?lang=lat

Ендру Коноли TED talk:
https://www.ted.com/talks/andrew_connolly_what_s_the_next_window_into_our_universe?language=en

Као и на сајту LSST телескопа:
http://www.lsst.org


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести