Последипломске студије у Кореји, обавештење Амбасаде Републике Кореје, 16.03.2017.

Амбасада Републике Кореје у Републици Србији има част да вас обавести да је Национални институт за међународно образовање Министарства образовања Владе Републике Кореје, расписао конкурс за троје држављана Србије и једног држављанина Црне Горе, да се пријаве за државну стипендију корејске владе за постипломске студије (мастер или докторске), под називом 2017 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees.

Амбасада ће, уколико кандидати испуне све потребне услове, препоручити кандидате овом институту (NIIED), који ће изабрати најбољих четворо студента. Након завршеног процеса селекције, успешни студенти би требало да буду у Кореји од августа 2017. године.

Додатне информације о овом програму можете пронаћи на сајту амбасаде Републике Кореје:
http://srb.mofa.go.kr/worldlanguage/europe/ser/bilateral/bilateral/index.jsp

Пријава и сва потребна документација заинтересованих студената мора стићи на адресу Амбасаде најкасније до 16. марта 2017. године. Апликанти који су прошли први круг селекције у Амбасади биће позвани на интервју након прегледаних докумената. Љубазно Вас обавештавамо да ће студенти који не испуњавају услове наведене у приручнику бити аутоматски дисквалификовани.

Стипендија обухвата следеће ставке:
- Повратну авионску карту
- Месечну стипендију у износу од 900 000 KRW
- Језички курс у року од годину дана
- Пуну школарину за мастер и докторске студије
- Здравствено осигурање током боравка у Кореји
- Додатне бонусе за изузетно постигнуте резултате током студирања

За све додатне информације можете се обратити госпођици Јелени Милосављевић, на званичан мејл Амбасаде (koreaemb.rs[at]mofa.go.kr)

Студирање у Кореји


Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести