Финале Imagine cup такмичења за 2009.

Екипа Математичког факултета учествовала је у финалу Imagine cup такмичења за 2009. и освојила је 3. место. Овај успех вредан је пажње зато што су по први пут на овом такмичењу студенти МФ  учествовали као једна екипа у саставу: Милош Ђурић, Александар Картељ, Милош Краљ и Стефан Јанковић.

Захваљујући подршци Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије Финале овогодишњег Imagine cup такмичења одржано је у сали Подгорица у Палати Србија (СИВ, Палата федерације) на Новом Београду, у четвртак, 21. маја 2009. године. 

Присутнима су се обратили министарка омладине и спорта, Снежана Самарџић - Марковић, генерални директор компаније Microsoft Србија, Владан Живановић и директор дирекције за комерцијалне послове у Телекому Србија, Владимир Лучић. 

За учешће у некој од девет такмичарских категорија овогодишњег Imagine cup -а пријавило се преко 650 учесника из свих делова Србије, што је за око 50 процената више од прошле године. Тиме су постали део заједнице од преко 250.000 ученика и студената из целог света који су се пријавили за ово такмичење.

Тема овогодишњег такмичења, седмог по реду, вођена је визијом света у којем технологија помаже у решавању најтежих проблема данашњице, а највеће проблеме модерног света, дефинисале су Уједињене Нације као Миленијумске циљеве развоја. Национална финала у најпрестижнијој категорији „Дизајн софтвера“ одржавају се локално у више од 60 земаља, док се победници у осталим категоријама бирају путем Интернета.

Управо у овој категорији тим из Србије је пре две године ушао међу најбољих шест у свету, а то је само делић успеха који су до сада на светским финалима Imagine cup -а остварили тимови из Србије.

Светско финале Imagine cup -а 2009. биће одржано од 3. до 7. јула у Каиру, Египат.  

Честитамо нашим студентима на овом успеху и желимо да екипа Математичког факултета у будућности освоји и престижно прво место!


  • Aleks
  • 22. Мај, 2009

Čestitke kolegama na postignutom uspehu!

Свака част!

Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести