Ноћ музеја 2009.

Шеста Ноћ музеја окупила је пола милиона посетилаца широм Србије, а Београд може да се похвали са 300.000 посета, колико је забележено и претходне године, када је манифестација оборила све рекорде.

Различити коментари могли су се чути и уочи манифестације, али и након што је манифестација одржана.

Већина коментара углавном је позитивна и афирмативна, па се тако на сајту Б92 може наћи симпатичан коментар: “ Редови су честа слика у Србији, али не када је реч о изложбама или музејима.”

Или као на једном од многобројних блогова: “ Претекли смо спорт и естраду. Заједно. Никада се у Београду није окупило више људи по једном основу који је постављен сасвим здраво, и економски и цивилизацијски. ”

Врата наше зграде, на Студентском тргу, била су отворена од 18 сати, а посетиоци су изложбу “Рачунари или како је све почело” и неколицину експоната посвећених обележавању Међународне године астрономије, под паролом “На теби је да откријеш свемир”, могли да погледају до 2 сата после поноћи.  

С обзиром да, како један од многобројних блогера рече: “ Сваки експонат тражи пажњу, време и концентрацију. ” и : “ Посветимо се експонатима на начин који то експонати заслужују. ” део наших експоната остаће изложен у холу зграде, у застакљеном делу. За остатак већих експоната потражиће се одговарајући простор како би се испоштовали сви заинтересовани који би желели да се подсете како су рачунари некада изгледали и могли да уживају током целе године.

Захваљујемо свима који су учествовали и дали допринос да се оваква изложба приреди на нашем Факултету.

На млађима свет остаје



















Временска машина


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести