Математички факултет на Фестивалу Науке, 3-5. децембар 2010.

Фестивал Науке је манифестација која успоставља комуникацију између јавности и научних институција, које ретко имају прилику да широј публици представе и објасне значај научних достигнућа за наш свакодневни живот.

Математички факултет ће заједно са Факултетом безбедности, учествовати на Фестивалу науке, 3-5 децембра 2010. Студенти оба факултета ће кроз интерактивну поставку представити заједнички пројекат "База за претраживање података о тероризму и организованом криминалу: TOC search".

Поставка "TOC search" пројекта биће изложена на једној од 3 локације Фестивала науке, у згради бившег "Клуза", Масарикова 4.

Поставке ће бити представљена под називом: "Да ли је ваша мама теророриста?"

Краћи опис поставке:

Тим Математичког факултета и Факултета безбедности у Београду потрудио се да на питање из наслова пружи адектватан одговор! Спојем потпуно различитих дисциплина, као што су безбедност и математика, настала је база за претраживање података о тероризму и организованом криминалу – TOC search. Овај јединствен и јавно доступан интернет сервис омогућава корисницима да у само три корака провере да ли је одређена особа под сумњом да је повезана с тероризмом или организованим криминалом. Сервис http://www.tocsearch.com показао се као веома једноставан и ефикасан додатни алат за побољшање мера безбедности на Олимпијским играма у Пекингу 2008. и на Светској изложби у Кини 2010. http://www.festivalnauke.org/2010/rs/category-presentations/005.html

Више детаља о Фестивалу науке може се наћи на

http://www.festivalnauke.org/


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести