Семинар за примењену математику, 30. новембар 2010.

Наредни састанак Семинара одржаће се у уторак, 30.11.2010. у 14:15, сала 301ф МИ САНУ.

Предавач: Марко Ђогатовић, Милорад Станојевић, Саобраћајни факултет, Београд

Назив предавања: КОМПАРАТИВНА АНАЛИЗА АЛГОРИТАМА ЕСТИМАЦИЈЕ GPS СИГНАЛА

Садржај: Последњих година постоји тренд да се све већи део операција обраде навигационих сигнала софтверски реализује. Код конвенционалних пријемника је пракса да су делови везани за дигиталну обраду сигнала хардверски реализовани док је све остало решено софтверски. За разлику од конвенционалних пријемника, код софтверских GPS (Global Positioning System) пријемника целокупна обрада сигнала је програмски реализована осим улазног степена. На тај начин је могуће тестирати или применити неки нови алгоритам за обраду сигнала без развоја хардвера.

Често се за проверу рада софтверски реализованог пријемника користи симулирани GPS сигнал. Симулирани сигнал је веома погодан за тестирање зато што његовим коришћењем тестирамо пријемник, а самим тим и алгоритме коришћене за обраду, у унапред дефинисаним, жељеним условима.

У овом предавању приказаћемо једну могућу реализацију софтверског GPS пријемника, објаснићемо симулацију GPS сигнала на L1 фреквенцији спектра проширеног C/A кодом и извршићемо упоредну анализу алгоритама заснованих на корелацији и алгоритама естимације при обради реалног (мереног) и симулираног GPS сигнала.


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести