Јавни позив за рецензенте Националног тела за акредитацију

Национално тело за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању (Национално акредитационо тело) објавило је 28. септембра 2022. Јавни позив за пријављивање кандидата за рецензенте у поступку акредитације високошколских установа и студијских програма и спољашње провере квалитета високошколских установа у Републици Србији.

За рецензенте могу бити изабрани наставници високошколских установа у Републици Србији, као и наставници у одговарајућем звању са високошколских установа ван територије Републике Србије, студенти и привредници.

Приликом избора кандидата за Рецензенте из реда наставника високошколских установа води се рачуна о његовом стручном и научном односно уметничком доприносу, искуству у пословима акредитације и обезбеђивању квалитета у високом образовању, учешћу на пројектима, међународном академском искуству итд.

Приликом избора кандидата из реда студената води се рачуна о оствареној просечној оцени и ефикасности током студирања, познавању Закона о високом образовању и Стандарда за акредитацију и спољашњу проверу квалитета у високом образовању итд.

Рецензент не може бити лице које је изабрано, постављено или именовано на функцију у државном органу, органу аутономне покрајине или локалне самоуправе, у органу политичке странке, на дужност органа пословођења високошколске установе, члана Националног савета за високо образовање, Комисије за акредитацију Националног акредитационог тела, Комисије за одлучивање по жалбама Националног акредитационог тела, односно запослено у Националном акредитационом телу.

Рок за пријаву је 60 дана од дана објављивања Јавног позива. Детаљније информације и обрасци за пријаву могу се наћи на страници

https://www.nat.rs/2022/09/28/javni-poziv-za-prijavljivanje-kandidata-za-recenzente/?script=cir

Допис проф. др Дејана Шабића, координатора Поља природно-математичких наука Комисије за акредитацију и проверу квалитета упућен факултетима природно-математичке групације УБ у вези са Јавним позивом може се преузети ОВДЕ.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести