Скуп 'Наука: стање и перспективе'

У оквиру другог циклуса „Стратешки правци развоја Србије у 21. веку“, 23. и 24. септембра у Српској академији наука и уметности биће одржан скуп посвећен науци, под насловом „Наука: стање и перспективе“.

Отварање овог догађаја предвиђено је за петак, 23. септембар, у 10 сати, у Свечаној сали САНУ.
На скупу ће бити разматрани релевантни проблеми науке у Србији, од њеног финансирања до научне продукције. Посебан значај овог скупа је нагласак на компаративним анализама кључних аспеката науке у Србији и земљама Европске уније, чиме се добија увид у тренутни положај науке у Србији по различитим параметрима (проценат БДП-а који се улаже у науку, број радова у последњих десет година, просечан број радова по истраживачу итд). Засебна тема биће продукција у различитим научним областима, при чему је посебан осврт дат на однос друштвених и хуманистичких наука с једне, и осталих наука, с друге стране.  

По завршетку скупа предвиђено је објављивање зборника радова и посебне публикације у којој би биле дате статистичке анализе свих релевантних чинилаца који утичу на научну продукцију, како у Србији, тако и у Европској унији.

Директан пренос може се пратити путем линка
https://www.sanu.ac.rs/direktan-prenos/

Програм можете преузети овде.


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести