Бесплатна радионица у СКЦ-у 'Интеркултурно комуницирање'

Позивамо све студенте на бесплатну радионицу под називом „Интеркултурно комуницирање“, предавач: Проф. др Љиљана Манић, Висока школа социјалног рада, Београд.
Радионица ће се одржати у Великој сали Студентског културног центра у четвртак 20.5.2021. са почетком у 18 часова.

Иако је комуникација међу припадницима различитих култура постојала одувек, због убрзаног развоја технологије, процеса глобализације и миграција становништва, људи данас више него у прошлости ступају у
контакт са припадницима других култура. Зато је последњих деценија проучавање интеркултурне комуникације постало веома значајана тема.
Интеркултурно комуницирање представља такву комуникацију у којој су културне разлике довољно снажне да утичу и доводе до одређених промена у начину на који се учесници разумеју. Овом темом баве се научници (комуниколози, социолози, антрополози, психолози), али и пословни људи који сарађују са компанијама из удаљених делова света.

На радионици ће бити објашњене најчешће препреке које отежавају или чак онемогућавају комуникацију у интеркултурним сусретима, и дате смернице за њихово превазилажење. Посебна пажња биће посвећена разликама у тумачењу невербалне комуникације и стереотипима у вези са припадницима других култура.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести