Семинар за рачунарство и примењену математику, 15. децембар 2020.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 15. децембра 2020, у сали 301ф Математичког института САНУ са почетком у 14:15.

Предавач: Татјана Давидовић и студенти, Математички институт САНУ

Наслов предавања: ИЗВЕШТАЈ СА ЛЕТЊЕ ПРАКСЕ

Апстракт:
Резиме: Математички институт САНУ је ове године први пут организовао летњу праксу за студенте редовних и мастер студија. На тему метахеуристике за оптимизационе проблеме, јавило се 9 кандидата. Углавном студенти III и IV године Математичког факултета Универзитета у Београду и два мастер студента са Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу. Два кандидата су одмах одустала, а преосталих 7 поделила сам у групе. Рад се одвијао on-line, кроз редовне недељне састанке. Велику подршку добила сам од својих колегиница, Татјане Јакшић-Krüger и Наташе Милосављевић и од колега академика Драгоша Цветковића и Драгана Урошевића који су се укључили у рад са студентима и помогли ми да сви пријављени студенти добију адекватан третман. На овом састанку семинара биће приказано шта су студенти радили у оквиру праксе и какве резултате су постигли.

Напомена:
Због тренутне епидемиолошке ситуације, максималнан број слушалаца у сали је пет (укључујући предавача и организаторе семинара). Предавања се могу пратити на даљину преко линка
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/YoqHWKALRkRTbK9So
уколико предавач да своју сагласност.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести