Семинар за рачунарство и примењену математику, 8. децембар 2020.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 8. децембра 2020, у сали 301ф Математичког института САНУ са почетком у 14:15.

Предавач: Растко Мартаћ, Факултет организационих наука, Универзитет у Београду

Наслов предавања: ПРИМЕНА IOT МОДЕЛА И СЕРВИСА У УПРАВЉАЊУ И ОДРЖАВАЊУ БРАНА

Апстракт:
Ово предавање базирано је на истраживању како трансформисати систем мануелног мониторинга у паметно окружење помоћу IoT технологија. Високе бране су од велике важности, јер служе за акумулацију воде и употребљавају се за производњу електричне енергије. Мониторинг и предвиђање понашања брана представљају велики изазов због сложене структуре брана и климатских промена. Због различитих ограничења, еколошких препрека и сложености система брана, примена RFID, Bluetooth и IoT технологија показала се као адекватно, приступачно и поуздано решење у процесу мониторинга сигурности брана. У предавању се приказује свеобухватан модел управљања и мониторинга сигурности брана, који је заснован на савременим IoT технологијама. Описани модел примењен је на брани „ХЕ Ђердап 1“, на реци Дунав у Републици Србији. Резултати показују да употреба нових технологија у процесу мониторинга брана може смањити људске грешке и побољшати целокупни процес.

Напомена:
Због тренутне епидемиолошке ситуације, максималнан број слушалаца у сали је пет (укључујући предавача и организаторе семинара). Предавања се могу пратити на даљину преко линка
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/AR4aSMvvmadtRSKPF
уколико предавач да своју сагласност


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести