Састанак тима пројекта Qlab Математичког факултета и пријем нових чланова, 3. јун 2010.

Детаљније:

Пројекат Qlab Математичког факултета има за циљ развој некомерцијалног софтвера отвореног кода (open source) који би служио као алтернатива комерцијалном софтверском пакету Matlab. Пројекат реализује студенски тим Математичког факултета, уз руководство и подршку професора Математичког факултета и стручњака из Microsoft-а Србија.

Идеја је да се кроз Qlab пројекат искористе сви потенцијали студената Математичког факултета, како студената рачунарских смерова и модула, тако и студената студијског програма Математика (теоријска, примењена математика, професор математике и рачунарства,...). Након презентација Qlab пројекта на научно стручном скупу Информатика 2010. (http://www.dis.org.rs/www2/index.html) и Симпозијуму "Математика и примене"(http://alas.matf.bg.ac.rs/~konferencija/), доста студената Математичког факултета се заинтересовало за пројекат, са жељом да се придруже Qlab тиму и учествује у развоју овог софтвера отвореног кода.

Позивамо све заинтересоване студенте који желе да учествују у стварању Qlab-а да нам се придруже на састанку Qlab тима који ће се одржати у четвртак, 3. јуна у 17h у ЈАГИЋЕВОЈ (сала Јаг2). Планирамо да на састанку формирамо подтимове пројекта.

Подтимови су:

1. Развојни тим - Developpment (студенти студијског програм Информатика и модула Рачунарство и информатика)

2. Математичка израчунавања - Base mathematical Calculation (студенти модула Рачунарство и информатика, Теоријска математика и примене и Примењена математика)

3. Тестирање -Testing (студенти свих студудијских програма и модула)

4. Помоћ - Help (студенти модула Професор математике и рачунарства)

Више детаља о Qlab-у можете наћи овде.
Додатна питања можете поставити на qlabmatf@live.com.


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести