Семинар за рачунарство и примењену математику, 6. октобар 2020.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 6. октобра 2020. у сали 301f Математичког института САНУ са почетком у 14:15.

Предавачи: Драгош Цветковић, Математички институт САНУ, Зоран Станић, Математички факултет, Београд

Наслов предавања: ПРЕДСТАВЉАЊЕ СПЕЦИЈАЛНОГ БРОЈА ЧАСОПИСА "DISCUSSIONES MATH. GRAPH THEORY" ПОСВЕЋЕНОГ ПРОФ. СЛОБОДАНУ К. СИМИЋУ

Апстракт: У мају 2020. године изашао је из штампе "Discussiones Math. Graph Theory", Vol. 40, No. 2, специјални број  посевећен дугогодишњем члану уређивачког одбора, проф. Слободану К. Симићу. Гостујући уредници овог броја су Милица Анђелић, Francesco Belardo и Зоран Станић, врло успешни бивши докторанти проф. Симића. Публиковано је 20 радова по позиву, од којих је један биографска нота, а остали приказују резултате из спектралне теорије графова, области којом се проф. Симић највише бавио током своје истраживачке каријере. Већина аутора су коаутори, сарадници и блиски пријатељи проф. Симића.

Напомена: С обзиром на епидемиолошку ситуацију у сали може да буде присутно највише десет особа. Зато вас позивамо да промоцију пратите на даљину, преко линка

https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/AR4aSMvvmadtRSKPF

У случају да ипак желите да пратите промоцију из Математичког института САНУ, а број присутних буде изнад десет, замолићемо неке колеге да промоцију прате из суседних просторија.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести