Прославите са нама 14. март, Међународни дан математике!

Да ли знате да се на Математичком факултету можете школовати за нека од најперспективнијих занимања, посматрано у глобалним оквирима?

Према подацима са сајта https://www.careercast.com/jobs-rated/2019-jobs-rated-report, на листи првих 20 најпожељнијих занимања налазе се:
1. Data Scientist
2. Statistician
8. Mathematician
9. Operations Research Analyst
10. Actuary
11. Software Developer
16. Web Developer
17. Application Software Developer

Добро дошли на Математички факултет!

Поводом Међународног дана математике (https://www.idm314.org) припремили смо задатке и вредне награде за решаваоце. Детаљне информације можете пронаћи у наставку ...   


Задаци за ученике 1. и 2. разреда средњих школа

Задаци за ученике 3. и 4. разреда средњих школа

Сваки задатак вреди по 20 поена. Успех решаваоца биће одређен као збир поена добијених за четири најбоље урађена задатка. Можете нам слати решења свих задатака. Ми ћемо све пажљиво прегледати и узети у обзир поене за четири најбоље урађена задатка. Можете нам послати и решења за мање од четири задатка, и ваш успех ће бити збир поена освојених на тим задацима. Важно је само да сва решења која пошаљете буду у једном PDF документу названом ime_prezime.pdf

PDF документ са детаљним решењима задатака послати на адресу danmatematike@matf.bg.ac.rs. У поруци обавезно написати име и презиме, разред и одељење, назив школе, адресу школе и место, као и број телефона и адресу становања. Решења слати до 31. марта. 2020. у поноћ.

Решења која не испуњавају наведене услове неће бити узета у обзир.

Јединствена листа награђених ученика биће објављена 8. 4. 2020. године. Најуспешније решаваоце наградићемо вредним наградама: таблет са SIM картицом, слушалице, екстерни SSD диск, флеш-меморије 64, преносне батерије ... Због ограниченог броја награда, у случају да више решавалаца има исти број поена, биће узети у обзир и неки додатни критеријуми (као што су креативност, прецизност образложења, укупан број решених задатака и сл.) Награде могу бити додељене само ученицима средњих школа у Републици Србији.


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести