Финале 'Imagine Cup' такмичења за 2010.

Такмичење 'Imagine Cup' представља највеће светско студентско такмичење у технологијама,  које се организује од 2003. године и у којем учествује на стотине хиљада студената широм света.

Студенти се такмиче у укупно пет категорија, од којих је дизајн софтвера најпрестижнија. За највеће светско студентско такмичење у развоју софтвера  ове године се пријавило 640 студената из целе Србије.

Чланови ALT тима учествовали су у финалу 'Imagine Cup' такмичења за 2010. које је  одржано у петак, 30. априла са почетком у 10 сати у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду.  Екипу су чинила три  студента Математичког факултета - два члана екипе, Александар Ðенић и Иван Павловић и ментор Милош Ðурић, студент ЕТФ-а, Никола Марковић, и студенкиња ФОН-а, Бјанка Милићевић.

ALT тим се представио пројектом   '3Rs Network', а у финалу у изузетно јакој конкуренцији остварио је велики успех освојивши треће место.
Пројекат ће бити представљен у оквиру симпозијума “МАТЕМАТИКА И ПРИМЕНЕ - осврт 30 година уназад“.

Тема овогодишњег такмичења, осмог по реду, вођена је визијом света у  којем технологија помаже у решавању најтежих проблема данашњице, а највеће проблеме  модерног света дефинисале су Уједињене Нације као Миленијумске циљеве развоја.

Национална финала у најпрестижнијој категорији „Дизајн софтвера“ одржавају се локално у више од 60 земаља,  док се победници у осталим категоријама бирају путем Интернета.
 
Честитамо екипи ALT тима, чији ментор је био прошлогодишњи члан екипе Математичког факултета, Милош Ðурић.

Желимо им да и у будућности  наставе са ређањем успеха!


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести